Pro ty, kteří rádi zkoušejí kombinaci růžových vín s vybranými lahůdkami, je připraveno na 5. května snoubení růžových pokrmů s růžovým vínem v Zaječí. Hned dva dny na to, 7. května, se ve Znojmě uskuteční za podpory Vinařského fondu ČR již podeváté tradiční „růžová“ akce Jarovín Rosé „Den v růžovém“. Ve foyer znojemské radnice bude připravena prezentace soutěžních vín v kombinaci s vhodnou gastronomií. Akce pokračuje 11. května v Ostravě a růžová vína ze soutěže bude možné ochutnat i během Růžového víkendu v obci Němčičky 18. – 19. května.

Růžové mámení se vrátí opět do Prahy 12. května, kdy v rámci farmářských trhů na náměstí Jiřího z Poděbrad proběhne prezentace růžových vín spojená s degustací pod názvem Růžový máj. Návštěvníci se mohou těšit na snoubení moravských a českých růžových vín s českou gastronomií a k tomu si poslechnou tradiční cimbálovou muziku nebo třeba jazz.

Autor: Vína z Moravy, vína z Čech

Galerie Středočeského kraje zve všechny zájemce do svého sídla v jezuitské koleji na akci Rosé vína v Kutné Hoře, která se uskuteční 12. května. Je součástí unikátní celorepublikové kampaně Vinařského fondu propagující růžová vína. Příznivci vína budou mít možnost ochutnat různé odrůdy z několika vinařských oblastí. Po celý den akci doprovodí bohatý kulturní program.

V sobotu 26. května se všichni mohou těšit na druhý ročník Slavností růžového vína ve Valticích. Ani zde nebude chybět degustace a doprovodný kulturní program. Dny růžového vína se konají také 1.-2. června v prostorách mikulovského zámku.

Více o moravských a českých růžových vínech na www.ruzove.cz a více o růžových akcích na www.vinazmoravy.cz a www.vinazcech.cz.

Fotogalerie
2 fotografie