Partneři spolu strávili dva krásné dny u moře, když Michala nečekaně přepadl epileptický záchvat, který se nikdy dříve v jeho životě neobjevil. Okamžitě byl převezen do nemocnice, v pozdních hodinách se Martina se svým Michalem rozloučila se slovy, že ho ráno vyzvedne a užijí si zbytek dovolené.

„Michalův čas byl ale bohužel vyměřen a Martině ráno sdělili tu nejhorší zprávu. Michal v noci zemřel na infarkt. Mamince Madlenky (5), Maxíka (3) a Míšánka (1) se během vteřiny zhroutil svět a na vše zůstala sama,“ popisuje její kamarádka Pavlína Brejchová.

Děti se dívají k nebi

Nyní se přes veškerou bolest, jíž si prochází, musí potýkat i s nelehkou finanční situací a problémy s rozestavěným domem, který se Michal snažil svépomocí pro svou rodinu dobudovat. „Madlenka a její dva mladší bráškové každý večer koukají na nebe a hledají tatínkovu hvězdu na obloze. Milujícího tátu jim bohužel vrátit nedokážeme a prázdnotu s bolestí v srdci neuzdravíme,“ říká paní Pavlína, jež pro pozůstalé založila finanční sbírku na dobročinné platformě Donio.

Peníze ze sbírky budou použity na částečnou úhradu hypotéky, poplatků ve školce a další potřebné výdaje spojené s domácností a běžným životem na překlenutí těžkého času, který teď mámu tří malých dětí čeká.

První krůčky už tatínek neviděl

„Na otázku, proč musel tak náhle odejít mladý člověk, který měl život před sebou, nikdy odpověď nedostaneme. Po návratu z dovolené jeho nejmladší syn Míšánek udělal první krůčky, kterých se Michal bohužel už nedočkal. Peníze sice nikdy nevynahradí milovaného partnera, otce, syna a kamaráda, ale mohou usnadnit alespoň prvních pár měsíců v nelehké životní situaci, než Martina bude schopna začít psychicky fungovat a postavit se na vlastní nohy,“ uzavírá Pavlína Brejchová.

Video
Video se připravuje ...

Podstatné úkony první pomoci Videohub

Fotogalerie
6 fotografií