Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Parádní svačiny pro školáky: Zvládnete je do čtvrthodiny!

/
  • Tyto svačinky zvládnete do čtvrthodiny
    5. září 2022 ● 09:50

    Po dvouměsíční pauze se ozvalo první školní zvonění. A rodiče opět začínají řešit, co svým ratolestem připravit k svačině. Důležité je, aby dětem chutnalo a příprava jídla netrvala věčnost. Přinášíme inspiraci na lahodné svačinky, jejichž příprava zabere sotva 15 minut.

  • 1.

    Čoko kuličky 

    INGREDIENCE: ✔ 2 hrnky ovesných vloček, ✔ 1 hrnek vypeckovaných a nasekaných datlí, ✔ ½ hrnku čokoládových kousků, ✔ ½ hrnku nasekaných mandlí, ✔ 2 lžíce arašídového másla, ✔ 1 lžíce hořkého kakaa, ✔ 2 lžíce medu, ✔ 2 lžíce vody.

     

    POSTUP: Všechny ingredience kromě vody několika pulzy rozmixujte. Poté přidávejte vodu po částech (ne celé množství najednou) a vždy těsto promíchejte. Jakmile z něj jdou vytvarovat kuličky, další vodu nepřidávejte.

  • 2.

    Šunkovo-zeleninové muffiny

    INGREDIENCE: ✔ 2 hrnky hladké mouky, ✔ 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva, ✔ 1 nastrouhaná mrkev, ✔ ½ hrnku nastrouhané cukety, ✔ 100 g nakrájené šunky, ✔ ¼ hrnku strouhaného sýra, ✔ ½ hrnku mléka, ✔ 3 vejce a 60 g másla.

     

    POSTUP: Troubu předehřejte na 160 °C. Ve větší míse smíchejte mouku, zeleninu, sýr a šunku. Přimíchejte mléko, vejce a rozpuštěné máslo a promíchejte dohladka. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a těsto rozdělte mezi 12–14 muffinů. Dejte do trouby a pečte zhruba 30 minut.

  • 3.

    Brokolicové quesadilly

    INGREDIENCE: ✔ 2 celozrnné tortily, ✔ 1 lžíce olivového oleje, ✔ 2 hrnky nasekané brokolice, ✔ ½ prolisovaného stroužku česneku, ✔ ½ hrnku čedaru, ✔ ½ hrnku kukuřice, ✔ polovina avokáda, ✔ citronová šťáva z ½ citronu, ✔ sůl a pepř dle chuti.

     

    POSTUP: Na olivovém oleji orestujte česnek, přidejte brokolici a kukuřici, osolte a opepřete a restujte 5 minut. Avokádo rozmačkejte, promíchejte s citronovou šťávou, osolte a opepřete. Avokádovou směsí potřete tortilu, na směs vyskládejte brokolici a kukuřici, na ně vyskládejte sýr a přiložte druhou tortilu. Takto připravené tortily osmahněte nasucho na pánvi tak, aby se sýr roztekl, a poté rozkrájejte na trojúhelníky.

  • 4.

    Ovocné čoko kousky na špejli

    INGREDIENCE: ✔ 3 banány, ✔ ½ menšího ananasu, ✔ 6 jahod, ✔ 100 g čokolády, ✔ 12 špejlí nebo dřívek na nanuk, ✔ oblíbený posyp.

     

    POSTUP: Jahody omyjte a rozpulte, banány oloupejte a rozpulte a ananas zbavte slupky a středu a nakrájejte na kolečka. Čokoládu rozpusťte a špejle nebo dřívka zapíchejte do připraveného ovoce. U každého kousku ovoce namočte polovinu do čokolády, posypte oblíbeným posypem (může být cukrový nebo nasekané oříšky) a vyskládejte na plech s pečicím papírem. Nechte v lednici ztuhnout.

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Ovesná kaše s jablky a skořicí Videohub/recepty

     

Dnešní horoskopy