Ovšem i bolavá záda nebo klouby nám dají pořádně zabrat. I tady mohou zafungovat léčivé rostliny. Dokáží působit protizánětlivě, ochladí a svalstvo uvolní. Výhodou je, že některé najdete jako součást masážních emulzí, takže se stačí jen poradit v obchodě nebo lékárně.

Kaštan na odlehčení nohou

Pokud trpíte křečovými žílami, uleví se vám, pokud je namasírujete emulzí s výtažky kaštanu. Kaštan obecně funguje na žilní systém a pomáhá také při hemoroidech. Má zklidňující účinky, zlepšuje prokrvení a působí protizánětlivě.

Konopná příměs funguje

Bolí vás záda nebo trpíte onemocněním kloubů jako je artróza, artritida nebo revma? Sáhněte po konopném obkladu nebo po masážním konopném krému. Tato terapie působí protizánětlivě, zklidňuje bolesti končetin a zad a hodí se také pro jemnou masáž oteklých nohou.

Hřebíček jako desinfekce

Přípravky s hřebíčkem se hodí na masáže kloubů, svalů a páteře. Tato bylinka má dezinfekční, antimikrobiální a mírně znecitlivující účinky v kombinaci s dalšími éterickými oleji, a je proto vhodná k utlumení svalových a revmatických bolestí. Navíc má výrazné regenerační účinky.

Kostival- hojivý přítel

Přípravky obsahující kostival uvolní vaše svaly a klouby. Příznivě také působí na podlitiny, zhmožděniny a výrony, které se následně lépe hojí. Tuto bylinu lékárníci nedoporučují používat vnitřně. Naopak kostivalová tinktura či mast by neměla chybět v žádné domácí lékárničce.

Směs bylin na regeneraci

Bolí vás po námaze svaly nebo vám třeští hlava? Sáhněte po osvědčené směsce například z těchto bylin: máta, eukalypt, rozmarýn, tymián, anýz. Příjemně ochladí namožené svalstvo a potření spánků zmírní bolest hlavy.

Masážní účinky dalších bylin

✔ Podběl pomáhá při problémech s dýcháním a urychluje detoxikaci.

✔ Kopřiva a heřmánek působí protizánětlivě a antisepticky.

✔ Přeslička prospěje při různých kožních defektech.

✔ Hluchavka podporuje detoxikační procesy.

Fotogalerie
5 fotografií

Domácí pedikúra krok za krokem.

Video
Video se připravuje ...

Domácí pedikúra krok za krokem: Připravte nohy na léto Adam Balažovič