ZA VŠECHNO  MŮŽE ROZDÍLNÁ KŮŽE

Jedním z důvodů, proč muži vizuálně stárnou pomaleji, je mužská pokožka. Dle odborných studií je až o 20 % silnější než ženská. I z toho důvodu mívají muži méně jemnějších vrásek než ženy.

Rozdíl stárnutí pokožky ovlivňuje i množství kolagenu a elastin, kterého mají muži sice méně, ale konstantně po celý život. Ženám ubývá s hormonálními změnami, především v období menopauzy (přechodu).

Jak stárne pleť
Autor: stárnutí pleti

MASTNÁ POKOŽKA VS. SUCHÁ

Ženy mají obecně pokožku sušší a kvůli tomu je trápí i větší náchylnost k vráskám. Muži mají více mazu v pleti díky testosteronu. Kvůli němu také mladíci častěji trpí v dospívání akné a problémy s póry.

ČERVENÁ JE SPRAVEDLIVÁ

Červené skvrny v obličeji neboli kuperóza, je k oběma pohlavím stejně spravedlivá. Častěji se sice projevuje u žen, právě kvůli sušší a citlivější pleti, u mužů jsou ale zase její projevy výraznější. Doprovázejí ji nepříjemné pocity, jako jsou štípání a pálení. Nelze ji zcela vyléčit, ale její projevy lze zmírnit buď kosmetikou, nebo speciálními mastmi určenými přímo na kuperózu.

SVALY OCHABUJÍ RYCHLEJI

Spravedlivé je to, že ani muži vráskám neuniknou. Přicházejí později, ale bývají hluboké a výraznější. Důvodem je právě silnější kůže a častější ztráta tuku v podkoží. Mužům navíc s věkem výrazně ubývá svalová hmota, a tím dochází k výraznějšímu poklesu kontur obličeje.

Péče o stárnoucí pleť

Muži: 2x denně čištění pleti čistícím gelem • ráno krém s UV filtrem ( i kvůli častějšímu výskytu rakoviny kůže u mužů) 

Ženy: Důkladné čištění přípravky, které nevysušují • Výživný krém ráno i večer • 1 – 2x týdně pleťová maska

Jak vzniká nepříjemná lupénka a jak ji lze léčit?