JEZTE PRAVIDELNĚ

Někomu vyhovuje jíst 3x denně, jinému 5x denně. Každopádně hladovění cesta k úspěchu není. K hubnutí se musíte prokousat!

JEZTE CO NEJPESTŘEJI

Zase kuře? Hubnutí není o odříkání, naopak to může být příležitost, jak ozdravit, a hlavně zpestřit svůj jídelníček. Zařazujte co nejvíce druhů potravin, zkoušejte, experimentujte a dělejte si jídlo chutné.

ZMĚŇTE ZVYKY

Usednete k televizi a otevíráte sáček s chipsy? Zkuste si namísto toho třeba číst, zahrajte si nějakou hru nebo si alespoň místo chipsů nakrájejte zeleninu.

PEČUJTE O SEBE

Mějte se rádi takoví, jací jste. Nečekejte, až zhubnete, a pečujte o sebe již dnes. Návštěva kadeřníka nebo masáž mohou být pro začátek tím pravým.

NEMYSLETE ČERNOBÍLE

Když se to jednou nepovede, zítra je taky den. Takže když se někdy přejíte, vraťte se druhý den zpátky k režimu a v klidu pokračujte.

DOSTATEČNĚ PIJTE

Nemusíte se prolévat litry tekutin, ale denně vypít 2 – 2,5 litru neslazených nápojů je přínosné. Vyzkoušejte například různé bylinné směsi nebo zelené čaje.

NEPŘEHÁNĚJTE TO S ALKOHOLEM

Alkohol je hodně kalorický a bourá dobrá předsevzetí. Sklenka vína vám neuškodí, ale větší množství může být brzdou vašeho snažení.

ZAŘAĎTE VÍCE VLÁKNINY

Potraviny bohaté na vlákninu (například celozrnné obiloviny, luštěniny, zelenina) jsou nejen zdravé, ale také pomáhají zasytit na delší dobu.

PŘED ODCHODEM Z PRÁCE SE NASVAČTE

Spěcháte z práce, na cestě k domovu ucítíte vůni pizzy a uvědomíte si, jaký máte hlad? Nebo při přípravě večeře vydatně ujídáte? Tomu zabrání svačina před odchodem z práce. Lehce překonáte všechny nástrahy a budete méně unavení.

NAKUPOVAT NECHOĎTE HLADOVÍ

Jistě to znáte – jste hladoví, v obchodě máte chuť na všechno a koupíte i nevhodné potraviny. Proto se před nákupem najezte a nakupujte jen podle předem připraveného seznamu.

VIDEO: „Mírná nadváha může být i výhoda,“ říká obezitolog. Která dieta vám rozhodně nepomůže?

Video
Video se připravuje ...

„Mírná nadváha může být i výhoda,“ říká obezitolog. Která dieta vám rozhodně nepomůže? Markéta Volfová, Lukáš Červený