20 – 40 let

Laserové operace s dokonalou přesností

Jedničkou mezi laserovými operacemi je v současnosti velmi šetrná metoda NeoSMILE 3D, která se provádí pomocí femtosekundového laseru a její součástí je i doživotní záruka.

„Pod povrchem oční rohovky separuje precizní laser přebytečnou tkáň, která způsobuje neostré vidění. Tu pak chirurg z rohovky vyjme pomocí speciální pinzety. Navíc pokud je vše v pořádku a pacienti dodrží doporučený pooperační režim, mohou za týden či dva znovu sportovat nebo plavat,” popisuje primářka brněnské oční kliniky NeoVize, MUDr. Šárka Skorkovská.

Pokud není laserová operace vhodná (z důvodu vysokých dioptrií či třeba tenké rohovky) je možná implantace nitroočních kontaktních čoček ICL. Ty se vkládají do oka před přirozenou oční čočku a fungují podobně jako kontaktní čočky s tím rozdílem, že není třeba se o ně nijak starat.

Autor: Neovize Group

40 – 65 let

PRELEX zlepší vidění na čtení, na počítač i do dálky

Pokud patříte mezi většinu populace, která v druhé polovině života potřebuje brýle na čtení, existuje i řešení pro vás. Metoda PRELEX, při které oční chirurg nahradí vaši přirozenou oční čočku čočkou umělou – trifokální – přináší zlepšení vidění na blízko, na počítač i do dálky. Díky patnáctiminutovému bezbolestnému zákroku můžete zapomenout na otravné střídání několika různých dioptrických brýlí. Každé oko se operuje zvlášť s odstupem 3 až 7 dnů.

Od 65 let

Operace šedého zákalu zachraňuje zrak

Šedý zákal, nejčastější oční onemocnění, které postihuje osoby ve starším věku. Toto onemocnění nelze vyléčit kapkami, jediná možnost je operace. Operace je rychlá, efektivní, bezbolestná, a navíc je po ní možné vidět dokonce lépe než před vznikem onemocnění.

“Při zákroku odstraníme poškozenou čočku z oka pomocí laseru či ultrazvuku a vyměníme ji za umělou, měkkou nitrooční čočku. Díky její vysoké kvalitě lze také korigovat další oční vady, pacient si může vybrat různé typy čoček podle svých potřeb,” vysvětluje primářka pražské oční kliniky DuoVize, Lucie Valešová.

Primářka pražské oční kliniky DuoVize, Lucie Valešová
Autor: Neovize Group

Možnosti nitroočních čoček pokrývají takřka všechny druhy očních vad. Asférické čočky zlepšují vidění za šera, jsou ideální pro řízení auta či sledování televize. Torické korigují astigmatismus, tedy cylindrické dioptrie, kvůli kterým často lidé nosí brýle už od dětství. Bifokální nebo trifokální čočky jsou vlastně ideálním řešením, protože upravují vidění do všech potřebných vzdáleností.