Jak podpořit partnera, když máme často problém s erekcí? Je řešení o tom mluvit, nezhoršuje to ještě situaci víc? Jak ho podpořit, aby byl v klidu. Má toho hodně v práci a permanentní stres.

Otevřená komunikace je velmi důležitá, po prvotním selhání většinou nastupuje psychická nadstavba, která kvalitu erekce ještě zhoršuje. Je vhodné vyzkoušet léky na podporu erekce, bohužel ne ty volně prodejné, ty nefungují. Léky může předepsat i praktik a když partner zjistí, že ty léky dobře fungují a on se nemusí strachovat, opadne z něj psychický tlak a je možné, že erekce bude dále fungovat i bez používání léků.

Po ozařovaní mám problém s erekcí i s ejakulací. Dá se to řešit?

Pro tyto pacienty je široká plejáda možností léčby, od tablet, přes gely do močové trubice, injekce do penisu až po penilní implantáty. Chce to navštívit nějaké andrologické centrum a vyzkoušet, co vám bude vyhovovat.

Dobrý den, je mi 62let, mám spokojené manželství a vždy mnoho milenek. V současné době mohu souložit (dobrá erekce) jen s manželkou. U každé nové milenky dostávám šílenou trému, že nelze erekce dosáhnout a musím řešit vše náhradní technikou. Chemii odmítám - zatím. Pro čtenáře - celý život se potýkám s předčasnou ejakulací a nikdy mě to netrápilo, vždy jsem s tím poradil.

Erekce je velmi křehký jev a je hodně psychicky závislá. Pokud prožíváte nějaký psychický diskomfort - trému, negativně se to odrazí na kvalitě erekce. Řešením je buď při prvních stycích použít nějakou lékovou podporu, to vaši trému sníží, či malá dávka alkoholu odbourává psychickou tenzi. Jakmile trému potlačíte nebo už budete vědět, že se vám zadařilo, další obtíže nebudou tak silné.

Je zavádění penilních implantátů bolestivé?

Je to výkon v celkové anestezii, cca týden po výkonu pacient cítí tlak v oblasti penisu a má k dispozici léky pro případ bolesti. Cca měsíc po výkonu může pacient žít bez omezení včetně jízdy na kole, koni, sportu, atd.

Další informace o penilních implantátech naleznete na www.iscare.cz

Kolik stojí penilní implantát? Je tam možná porucha erekce?

Penilní implantát je určen pacientům, kterým selhávají ostatní způsoby léčby nebo s nimi nejsou spokojeni. Cena celého balíčku je u polotuhého implantátu 99.000,- Kč a u trojdílného, nafukovacího 275.000,-. V ČR bohužel tato léčba není hrazena zdravotními pojišťovnami.

S jakými intimními problémy se muži nejčastěji setkávají a jaké je jejich řešení? Odpovědi naleznete zde: