SURFUJTE ZDRAVĚ!

Chytrá aplikace The Text Neck Indicator vám pomůže při používání mobilního telefonu (čtení zpráv, surfování atd.) udržet tělo ve správném postoji. Jak? Pokud aplikace zjistí, že stojíte špatně, např. nepřirozeně nakláníte hlavu, upozorní vás rozsvícením červeného indikátoru na displeji telefonu. Bude-li vaše tělo naopak ve správném úhlu, bude svítit indikátor zelený.

NENECHÁ VÁS SEDĚT

Býváte natolik zaujatí prací, že byste sice rádi, ale na pohyb si ani nevzpomenete? Existuje několik aplikací, které se postarají o to, abyste i při roční účetní uzávěrce byli v pohybu. Např. aplikace Move It, určená pro systém Android, vás jemně upozorní, že sedíte již příliš dlouho v kuse a je čas udělat si přestávku a na chvilku se zvednout. V iPhonech poslouží zábavná aplikace Stand up!, která vás nutí při sedavém zaměstnání k pohybu. Podle toho, jak pracujete a jak trávíte den, si sami můžete nastavit její fungování.

Autor: shutterstock

CVIČTE, CVIČTE!

Další mobilní aplikace s názvem 1 Minute Desk Workout (volně přeloženo minutové cvičení u stolu) nabízí velké množství různorodých, praktických a rychlých cviků, které mají jedno společné – nezaberou mnoho času a můžete je provádět v kanceláři u stolu. Pomocí těchto snadných úkonů předejdete ztuhlosti pohybového aparátu.

 

Autor: shutterstock

KANCELÁŘSKÁ JÓGA

V kanceláři během pracovní doby můžete pěstovat i svou oblíbenou jógu. Majitelé mobilních telefonů využívajících operační systém Android si za tímto účelem mohou stáhnout aplikaci Office Yoga s cviky uspořádanými do časových bloků (5 min, 10 min a 15 min). Pro telefony s platformou iOS je určena populární Office Yoga MD – jednoduché cviky pro úlevu od bolesti zad či krčních svalů. Za touto aplikací stojí známý lékař Mary Schatz, MD.

Autor: shutterstock