Důvodem k její výměně je nejčastěji šedý zákal (katarakta), kdy zkalená čočka zhoršuje zrakovou ostrost a její výměna je jediným řešením.

Stále větší počet lidí podstupuje tzv. refrakční operaci, kdy z oka odstraňujeme čočku čirou. Smyslem těchto operací je zbavit člověka závislosti na brýlích. Kolem 45. roku života totiž nastupuje tzv. presbyopie neboli laicky řečeno „vetchozrakost“. Lidská čočka ztrácí schopnost akomodace, a tak lidé v tomto věku nevidí bez brýlí na blízko, ačkoliv dosud viděli na dálku i blízko dokonale, třeba i díky předchozímu laserovému zákroku v mladším věku.

Autor: Refrakční klinika

Jak při operaci katarakty, tak i při refrakčních operacích stále více dominuje implantace tzv. trifokální čočky. Je to multifokální implantát, který svému nositeli umožňuje vidění do dálky, blízka i na střední vzdálenost bez brýlí. Tato „tříohnisková” čočka postupně nahrazuje dříve používaný typ, tzv. bifokální „dvojohniskovou” čočku, která neumožňuje potřebnou kvalitu vidění na střední vzdálenost.

Trifokální nitrooční čočka Vám nabízí život bez brýlí. Umožní práci do blízka (čtení, práci s mobilním telefonem…), stejně jako na střední vzdálenost (počítač, navigace a přístrojová deska v autě…) spolu s kvalitním viděním do dálky (televize, řízení auta…). Součástí  současné špičkové nitrooční refrakční chirurgie je využití speciálního femtosekundového laseru stejně jako digitálního navigačního sytému.

Autor: Refrakční klinika

Dlouhodobá zkušenost, obrovské soubory pacientů, špičkové technické zázemí a používání nejmodernějších typů implantátů, dokonalé předoperační vyšetření, individuální výběr  typu zákroku pro každého klienta, doživotní péče po zákroku je zárukou spokojenosti našich klientů.

Implantace trifokální nitrooční čočky na Oční klinice v Horních Počernicích změnila život již  stovkám lidí. Velmi rádi přivítáme i Vás.

Více na www.ocniklinikahp.cz