Celiaci si musí neustále hlídat to, co jedí a často si díky tomu odepírají nejrůznější druhy oblíbených pochutin. V dnešní době sice není tak těžké nakoupit bezlepkové potraviny, ale většinou tomu předchází složité studování jejich složení.

Autor: Svět bez lepku s.r.o.

Nenechte si odepřít to, co máte rádi!

Prodejny Svět bez lepku nabízí celiakům komplexní nabídku bezlepkových potravin. Tyto potraviny nejsou ale určeny pouze pro bezlepkové dietáře… Je všeobecně známo, že nadměrná konzumace lepku zatěžuje organizmus, takže očistit své tělo od zbytečných škodlivin může každý, kdo pečuje o své zdraví.

Autor: Svět bez lepku s.r.o.

Honí vás mlsná?

Už nemusíte chodit kolem cukráren s pocitem marnosti a zmaru. Prodejny Svět bez lepku se specializují na bezlepkové produkty a celiakům nabízí nejširší sortiment potravin. „Všechny naše produkty jsou bez lepku. Lidé, kteří trpí alergií na lepek, jsou často udiveni tím, co vše si u nás mohou koupit,“ uvedl spolumajitel prodejny Ing. Michal Kaválek. „Prodáváme denně čerstvé pečivo, které nám dodávají dvě rodinné pekárny, jež se na bezlepkové pečivo specializují. Jedná se o chléb, klasické a sladké rohlíky, dalamánky, koláče, muffiny a šátečky. Každý den máme čerstvé zákusky, ať už věnečky, větrníky, špičky, indiány, laskonky, pařížský dort nebo sachr dort. Například na větrníky k nám chodí lidé z okolí, protože jsou vyráběné z poctivých surovin bez náhražek a chutí předčí zákusky z cukráren,“ usmíval se majitel prodejny. Naleznete zde i rozsáhlou nabídku těstovin mnoha výrobců – oblíbené špagety, kolínka a lasagne, ze kterých si můžete vykouzlit dokonalá jídla s nádechem italské kuchyně. Prodejna nabízí také instantní polévky, kuličky do polévky, krekry, křupky, tyčinky, sladkosti včetně čokolád.

Autor: Svět bez lepku s.r.o.

Že není nic lepšího, než domácí chléb?

Kdo si chce upéct chléb nebo vyrobit těstoviny sám, najde v prodejně různé druhy mouky bez lepku. Zkušený personál zákazníkům ochotně poradí, která mouka se k pečení nejlépe hodí. „U nás nenakupují jen celiaci, ale i zdraví lidé. Lepek totiž naše tělo nedokáže plně zpracovat a tím výrazně zatěžuje organizmus. Proto naše produkty využívají zákazníci, kteří chtějí svému tělu odlehčit. Vždyť bezlepkovou dietu drží například cyklista Leopold König nebo tenista Novak Djokovic. A podívejte se, jaké výkony podávají,“ připomenul Ing. Jan Kaválek.

Autor: Svět bez lepku s.r.o.

Svět bez lepku má i svůj vlastní internetový obchod, kde si vše můžete objednat z tepla domova a pak jen vyzvednout na některé z prodejen v Brně a Ostravě.