Vypravte se do Nepálu zažít příběh nového hrdiny série. Ajay Ghale se do neznáma vydává rozptýlit popel své zemřelé matky. Na území Kyratu objevte nezkrotitelné prostředí nebezpečných zvířat. Bojujte o přežití při náhlém vypuknutí civilní války proti svržení despotického režimu „samozvaného“ krále Pagan Mina. Ten vládne absolutní monarchií, s čímž chce něco udělat nejen hlavní postava hry (jakožto zasloužilý původní obyvatel Nepálu), ale i mnoho dalších Paganových odpůrců.

Pagan Min se narodil v Hong Kongu jako syn drogového bosse ve Zlatém Trojúhelníku. Pagan pro svého otce pracoval a nenáviděl, jak je jeho otec zpátečnický. Po jeho záhadné smrti zdědil veškerý majetek právě "Pagan", což bylo jméno starého barmského krále, který vyvražděním své rodiny získal vládu. Pagan Min si vybudoval malou soukromou armádu a krátce na to nabyl slušné jmění. To rozhněvalo jeho spojence v obchodu s heroinem. Věděl, že je nemůže zabít všechny a bylo jen otázkou času, kdy se ho stará garda rozhodne zabít.

Autor: Playman
Při plánování zjistil, že existuje Kyrat. Tento malý selhávající stát s několika válčícími frakcemi, bezprostředně po kolapsu monarchie prostě potřeboval nastolit řád. Pagan se proto spojil s Royalisty. Přidali se na jeho stranu vlády za účelem vyzdvižení důležitosti dědice trůnu a odstraněním všech frakcí založených proti jeho vládě v zemi. Po několika krvavých měsících Pagan a jeho spojenci dobili palác. Poté přišel zlom. V jeden okamžik se rozhodl zradit Royalisty, zavraždit dědice trůnu a zmocnit se jej pro sebe. Začalo nelítostné očištění v zemi od všech, kteří proti němu projevili nesouhlas. A právě tahle velká zrada vedla k vytvoření Zlaté Stezky, malému hnutí odporu proti Pagan Minovi.

Autor: Playman

Kromě samotné hry se milovníci stříleček otevřeného světa mohou těšit z již tradiční sběratelské sošky "Pagan Min, Král Kyratu". Tato soška představuje samozvaného vládce Pagan Mina, sebevědomě se opírajíc o cihlovou zeď s tygřími ornamenty. Zbraň v ruce představuje, že je zcela připraven ukázat svou nadvládu nad utlačovaným lidem Kyratu. Na zadní straně sošky sběratelé objeví tajemnou postavu ze Zlaté Stezky, Bhadru, dobrodružnou mladou ženu, která je považována za novou Tarun Mataru, reinkarnaci nevěsty Banashur z mytologie Kyratu.

Autor: Playman
Far Cry 4 vychází pro Sony PlayStation 4, Playstation 3, PC, XBOX360 a XBOX ONE již 18. listopadu 2014 a vybírat si lze z různých druhů sběratelských edic. Kompletní průvodce edicemi naleznete na www.farcry-hra.cz, kde si také můžete vybírat speciální dárky.

Autor: Playman

Zásadní otázky pro Dana Hayema, producenta hry:

Na co jste se zaměřili při dělání Far Cry 4?

Je toho mnoho. Chtěli jsme nový způsob šílenství oproti Far Cry 3 a také představit nové postavy! Pocit ze hry ale nemůžete mít pořád ten samý, je zapotřebí mít odlišnosti. A to se dostáváme k Paganovi, to je úplně nová osobnost; je sebestředný, pyšný na to, co dělá a mluví tím neotřelým stylem připomínající nezávaznost konverzace. Nezáleží mu na nikom jiném, než jen na sobě. A dává to prvotřídně vědět.

Vypadá to, že Far Cry 4 je jen rychle předělaná trojka – můžete tohle obhájit?

Ano! Chtěli jsme představit něco nového; mohli jsme samozřejmě zůstat na nějakém ostrově – měli jsme řadu konceptů, které zahrnovali i rozšíření Rook Island apod., ale pak jsme si řekli, že ne. Musíme se posunout dál, proč zase lidem ukazovat to samé? Chtěli jsme představit nové prostředí, nová zvířata a nové možnosti – například: uvidíte slona. Řeknete si: „Wow! To je ale obr!“ a můžete na něj nasednout a pak s jeho pomocí ničit nepřátelské území. Do hry můžete přizvat i kamaráda a v takovou chvíli je hra úplně novým zážitkem.