Tajemný herní skvost jménem Elden Ring

Stejně jako mnoho her od FromSoftware, Elden Ring nevysvětluje svůj příběh. Abyste se dopátrali k podstatě zápletky, musíte prozkoumat popisy položek a poslechnout si dialogy každé jedné postavy. Hra tak po vás vyžaduje, abyste byli zvědaví, tedy alespoň pokud chcete vědět více. No, a pokud ne, nedá vám zadarmo téměř nic.

Stejně jako před tím u Dark Souls, nejlepší výchozí bod pro příběh a tradici Elden Ring pochází z úvodní scény. Dozvíte se v ní o zásadním bodu v historii Mezizemě, ale také o tom, co tyto události s sebou přinesly. Odtud si můžete dát dohromady, jak se tyto postavy prolínají s vaší vlastní postavou, poníženou Tarnished. Elden Ring, alespoň na začátku, je hra o nehmotném bohu, který dává svou prchavou sílu partě slabochů, aby jeden z nich mohl, doufejme, vrátit vše do původního stavu.

Příběh, který vás vtáhne

Pokud hru chcete vyzkoušet, nejjednodušší cesta je pořídit si Elden Ring steam klíč. Tam totiž máte jistotu, že ji koupíte za nejvýhodnější cenu. Jedna věc, kterou se naučíte poté, co jste si hru koupili a strávili asi sto hodin zkoumáním příběhu a tradice, je, že Mezizemě je nešťastné místo. Existuje několik bohů, kteří by chtěli kousek koláče (ze svých vlastních důvodů) a jejich vliv se promítl do celého obsazení postav a nepřátel, které na své cestě potkáte.

Elden Ring je přímo spojen s bohem, konkrétně s „vnějším bohem“, jak jim hra říká. Tento bůh, pojmenovaný Větší vůle (Greater Will), seslal Eldenský prsten (nebo něco, co by ho vytvořilo) dolů z kosmu do Mezizemě. Zdá se, že je to fyzický projev konceptu řádu, který vládne světu. Každá Velká runa tvořící tento prsten určuje, jak fungují různé části existence, například zda se smrt odehrává přirozeně nebo zda jsou lidé nesmrtelní. Protože byl ale rozbitý, musíte tyto Velké runy posbírat od každého z polobohů ve hře a nakonec je na konci vložit zpět do Eldenského prstenu. Velké runy, které se do něj rozhodnete umístit, určují, jaký druh konce ve hře dostanete, a jak bude vypadat budoucnost Mezizemě. Osud Mezizemě je tedy pouze ve vašich rukou.