Inspekci Blesku přivítala provozní Hana Lonská. „Jsem tu v nájmu, vlastníkem je Tělovýchovná jednota z Českého Brodu. Ano, záchody i chatky potřebují rekonstrukci, ale já nic opravovat nemohu. Jezdí sem prostě skromnější klientela.“ Potvrdila, že kemp jinak slouží jako ubytovna pro dělníky. Přesto má nyní dost chatek obsazených turisty. Důvodem jsou i nízké ceny. Za osobu v chatce zaplatíte 120 Kč, děti do dvou let neplatí.

Na WC nebyl toaletní papír a ve sprchách tekla voda ze všech kohoutků. Proč? „Papír na záchod nedávám schválně, protože lidé z okolí ho vždy odcizí. Ale lidé tady ubytovaní ho dostávají. A ty kohoutky, nevím,“ krčí bezradně rameny Lonská. Hned u kempu je Podviniční rybník, který byl loni odbahněn. I když přístup do vody není nic moc, koupání je pěkné. Kemp nabízí i ubytování v budově za stejné ceny jako v chatkách, k dispozici je překvapivě pěkně zařízená společenská místnost.

Jídlo? Smažák a Bráník menu

Jídla se tu nabízí typicky kempová. Smažený sýr, hranolky a tatarka za 65 Kč, řízek s hranolkami a tatarkou 70 Kč, klobása za 30 Kč. Pivo Braník koupíte za 20 Kč a půl litru vody v plastu za 15 Kč.

„Jsme tu se synem Františkem už týden,“ řekla u menšího karavanu Olga Ferková z Humenného s tím, že se jí tu líbí. Přijela za svým přítelem, který je tu pracuje a bydlí. „Vyhovuje mi tu klid, nízké ceny za ubytování a pěkný rybník. My víc nepotřebujeme.“