Dnes a zítra bude výstaviště PVA EXPO Praha Letňany doslova nadupané odborníky na vše okolo práce. Nevíte, v čem vyrazit na pohovor? Je pro vás psaní životopisu velká neznámá? Neumíte jednat s lidmi? Ztratili jste práci a netušíte co máte dělat? Nebo byste rádi vyrazili za prací do ciziny? Na všechny tyhle otázky vám odpoví specialisté na příslušnou problematiku právě na veletrhu. Stačí si jen vybrat u správnou přednášku.

Program veletrhu totiž tvoří desítky přednášek a workshopů, na kterých je možné otestovat své znalosti nebo využít nejrůznějšího odborného poradenství. Především se ale na veletrhu představí a nabídne pracovní příležitosti více než 85 zaměstnavatelů, jako například Škoda Auto, Danone, Billa nebo Česká spořitelna. Síť Eures poradí s hledáním práce a přiblíží pracovní a životní podmínky v 11 státech Evropy. Na práci v Asii bude lákat nejvzdálenější vystavovatel - Contact Singapore.

„Veletrh práce Profesia Days je zajímavý v tom, že je určený všem kategoriím zájemců. Své si na něm najdou studenti, pracující, nezaměstnaní i ohrožené skupiny na trhu práce,“ říká Kateřina Jaroňová, mluvčí společnosti Profesia. Během dvou dní trvání veletrhu se podle ní zájemci setkají přímo se zaměstnavateli, s personálními agenturami a s lidmi ze státních institucí, které mají na starosti zaměstnávání.

Proč jít na veletrh

* Významní čeští personalisté a lektoři poradí, jak zvýšit své šance při získání zaměstnání, jak úspěšně absolvovat pohovor nebo jak vyjednávat o platu

* Zaměstnavatelé představí svou firemní kulturu a nabídnou volná pracovní místa

* Konzultanti pomohou sestavit správný životopis, motivační dopis nebo poradí s kariérou

* Neziskové společnosti budou radit a učit, jak se vyhnout nebo postupovat v případě pracovní diskriminace - na základě věku, pohlaví, atd.

* Bude možné si otestovat úroveň angličtiny, němčiny, francouzštiny a italštiny

* Profesionální kadeřnice, kosmetičky a odborníci přes módu poradí, jak nejvhodněji vypadat na pohovoru.

Veletrh Profesia Days

Kdy: 24. října od 10 do 19 h

         25. října od 9 do 16 h

Kde: Výstaviště PVA EXPO Praha Letňany