Vývoj plynových spotřebičů jde stále velmi rychlým tempem kupředu a současné moderní modely jsou oproti těm již letitým při stejném výkonu výrazně úspornější. Starý plynový spotřebič vyrobený třeba před dvaceti lety tak může být zbytečnou černou dírou na peníze, což představuje při současných cenách energií velký problém. 

Kondenzační kotle nahrazují v rodinných domech staré plynové kotle, nebo kotle na pevná paliva. Pokud se lidé rozhodnou vytápět svoji domácnost plynem, je pro ně právě plynový kondenzační kotel nejlepší volbou. Proč? Nejen, že dokáže ušetřit až 30 % nákladů na vytápění oproti klasickému kotli, ale i jeho obsluha, provoz a údržba a stejně tak dopad na životní prostředí je minimální. Zároveň je to řešení, které je jednoduché na instalaci, a tak při jeho pořizování není zapotřebí počítat se zvýšenými náklady na stavební úpravy.

Autor: Pražská plynárenská, a.s.

Výměna plynového kotle však kromě finanční investice představuje i čas spojený s nezbytným zařizováním souvisejících záležitostí, do čehož se hrnout nikomu moc nechce a místo výměny takcelou věc jednodušeodsouváme na neurčito. Řešením může být obrátit se na svého dodavatele energie.  V oblasti možných energetických řešení je plně nápomocna i Pražská plynárenská, která vše potřebné zařídí doslova na klíč, tedy od plánování až po zapojení i včetně vyvložkování komína. K tomu nabízí i každoroční servis díky němuž kotel vydrží déle a bude pracovat úsporněji. V případě zájmu o jiná energetická řešení jako je fotovoltaika nebo tepelná čerpadla najdete více informací ZDE