Další výhodou Spoření bez limitů je možnost vybrat či vložit peníze kdekoli. Konkurenty na českém trhu nabízející domácí spořicí produkty poráží Slovenská banka právě díky své flexibilitě a jednoduchému přístupu.   

„Dlouhodobě působím na obou trzích a můžu konstatovat, že konkurenční prostředí je velmi relativní pojem. Obecně platí, že obě země jsou velmi rozvinuté z pohledu běžných bankovních služeb, a to především co se týče digitalizace. Na druhou stranu je slovenský trh výrazně ovlivněn jeho velikostí při srovnatelném množství bank a zároveň členstvím v eurozóně. Musí být tedy schopen pracovat s výrazně nižší marží. Donedávna například platilo, že průměrná sazba hypotéky na Slovensku byla druhá nejnižší v rámci EU,“ říká Martin Techman, člen představenstva a ředitel retailového bankovnictví ve VÚB.

Jednoduše online a bez papírování 

Spoření bez limitů si můžete založit online pohodlně odkudkoliv. Jedná se o jednu z největších výhod tohoto produktu. V současné době nezadržitelně narůstá množství transakcí, které klienti bank vykonávají online, což kopíruje trend stoupající oblíbenosti a rozšiřování online služeb, které roste napříč všemi věkovými kategoriemi.  

„Většina procesu je dokonce tak jednoduchá, že už by je klienti ani jinak, než online realizovat nechtěli. To na druhou stranu neznamená, že nevyžadují jednoduché a bezpečné prostředí. Vzhledem k obrovskému nárůstu pokusu o zneužití, se pro nás všechny samozřejmě jedná o jedno z klíčových témat. Průběžně pracujeme na tom, abychom naše online služby co nejvíce zjednodušili, udrželi maximální technickou úroveň zabezpečení a v neposlední řadě naučili naše klienty, jak bezpečně využívat, respektive čeho se v online prostoru vyvarovat,“ dodává Martin Techman

Autor: Shutterstock

Vaše spoření si můžete zřídit úplně snadno a zabere vám to maximálně 10 minut. 

  • Spoření si zřídíte bezplatně online s vaším mobilem, tabletem či počítačem, občanským průkazem, druhým osobním dokladem a číslem stávajícího účtu, který je veden na vaše jméno a příjmení v bance nebo v pobočce zahraniční banky se sídlem na území České republiky. Žádné papíry, žádná návštěva pobočky.
  • Peníze máte neustále k dispozici, protože jakoukoli část naspořené částky lze kdykoli poslat na libovolný IBAN účet bez jakýchkoliv sankcí a poplatků.   

VÚB je druhá největší banka na Slovensku s řadou mezinárodních ocenění a je součástí jedné z největších evropských finančních skupin Intesa Sanpaolo. VÚB banka je známá i v Česku, a to zejména v podnikatelském prostředí.