Jeden z nejstarších českých výzkumných panelů se jmenuje ivyzkumy.cz. Za dobu svého provozu od roku 2005 vyplatil na odměnách lidem už hodně milionů korun a neustále je otevřen novým zájemcům. Nabízí ten nejjednodušší zdroj příjmů: Nevyžaduje žádnou speciální kvalifikaci, je určen jak absolventům univerzit, tak lidem se středním nebo základním vzděláním, a to ve všech věkových i příjmových kategoriích.

Zjistili jsme, kde můžete vydělat sdílením svých názorů
Autor: ivyzkumy.cz

Jak zde můžu přijít k penězům?

Na trhu působí desetitisíce firem, které mezi sebou soupeří. Mnoho z nich kvalitou a plněním zákaznických očekávání. Svět se ale mění a nároky nás, konzumentů, stoupají. Proto si společnosti často objednávají průzkumy trhu, aby poznaly, jak si stojí vůči konkurenci, co od nich zákazníci očekávají, a podobně. Samozřejmě to nemůžou dělat zdarma, a proto si tyto výzkumy objednávají u specializovaných agentur. A ty zase platí svým registrovaným členům za to, že se s firmami podělí o své názory.

Zjistili jsme, kde můžete vydělat sdílením svých názorů
Autor: ivyzkumy.cz

Není důvod nezúčastnit se

Jak ubezpečuje provozovatel iVýzkumy.cz, česká společnost Data Collect, kterou můžete znát i z televizního zpravodajství, jejich panel splňuje ta nejpřísnější kritéria na bezpečnost i ochranu dat. Jednak je členem české výzkumné asociace SIMAR, ale také je zde prostý důvod: Byť jen jedinkrát by došlo k úniku osobních údajů, jejich podnikání by bylo rázem u konce. To je celkem pádný argument, proč obavy nejsou na místě.

Zjistili jsme, kde můžete vydělat sdílením svých názorů
Autor: ivyzkumy.cz

Bez registrace to nejde

Aby členové iVýzkumů nebyli obtěžováni častými pozvánkami k dotazníkům, do kterých by nebyli vpuštěni (například výzkum o pánském oblečení nebude pro ženy), je nutno po registraci vyplnit několik údajů o jednotlivci. I zde ovšem platí garance, že k těmto datům nemá přístup nikdo jiný a slouží právě jen pro výběr vhodných respondentů. Zadavatelé výzkumů nikdy nevidí, kdo konkrétně jak odpověděl – vše je anonymizováno. Samotná registrace zabere jen necelou minutu, a dá se zvládnout i z mobilu nebo přes appku.

Zjistili jsme, kde můžete vydělat sdílením svých názorů
Autor: ivyzkumy.cz

Odměny jsou férové a můžete je i věnovat nadacím

Jak již bylo zmíněno, za svůj čas si každý zaslouží odměnu. V případě výzkumného panelu ivyzkumy.cz je zde kromě výměny nasbíraných bodů na hotovost (již od 400 Kč) i možnost výměny za dárky (například půlroční předplatné BLESK PREMIUM, časopisy, poukazy do Mall.cz nebo Alza.cz), ale i jedinečný výběr desítky dobročinných nadací, které můžete výměnou bodů podpořit. Všechny detailní informace najdete přímo na jejich stránkách.