O všem si rozhoduji sám

Pokud si zvolíte stavbu domu na klíč, musíte se částečně smířit s tím, že si do projektu nebudete moci tak snadno zasahovat, někdy dokonce vůbec.

Stavba svépomocí vám naopak dává volnost v rozhodování v jakékoliv fázi stavby, a to především v té, kterou jen stěží v budoucnu změníte. Můžete si například v průběhu stavby rozmyslet posunutí příček, počet zásuvek, materiál schodiště, typ oken, fasádu, zateplení, půdní prostor apod.

Vím, za co utrácím

Kolik zaplatím za materiál? Kolik mě stojí práce? Při stavbě domu na klíč si kupujete projekt, tedy stavbu, která má předem jasně daný postup, práci, materiál. Kalkulace a tudíž i investované peníze není tak jednoduché rozklíčovat.

U stavby svépomocí si tyto otázky pokládat nemusíte, sami si určujete, za co své peníze utrácíte. Je tak pro vás jednodušší vytvořit si kalkulaci, při které se rozhodnete, kde ušetřit, jakého zvolit výrobce, jakou práci si zvládnete udělat sami a kolik zaplatíte za pomoc jiného řemeslníka.

Autor: Wienerberger

Nic mě nepřekvapí

Můžete zaplatit miliony za stavbu domu na klíč, ale stejně se nevyhnete nedostatkům, které vás mohou nemile překvapit (prasklá nivelační stěrka, špatně položená podlaha, nekvalitní štuk, špatně usazený komín aj.). Tyto neduhy vás pak budou stát mnoho času na reklamacích nebo další peníze v rámci oprav a úprav.

Při stavbě svépomocí máte jistotu, že odvedená práce bude taková, jakou si ji uděláte. Za kompletní stavbu si ručíte sami, sami si volíte vhodné technologické postupy a sami si také vybíráte člověka, který vám se stavbou může pomoci.

Každá koruna se hodí

Je zřejmé, že žádná firma vám nepostaví dům pouze za náklady. Vy ale ano. I z tohoto důvodu je stavba svépomocí tolik oblíbená, šetří především vaši peněženku. Vy totiž držíte ochrannou ruku nad svými financemi. Vybíráte si materiál, dodavatele, výrobce i řemeslníka, který vám se stavbou může pomoci.

Stačí si propočítat, kolik by stála stavba svépomocí a kolik přes stavební firmu. Na stavbě domu se totiž nedají ušetřit jen desetitisíce, ale částka minimálně ve výši vašeho ročního platu.

Autor: Wienerberger

Stavte výhodně

Přinášíme vám zaručený tip, jak ušetřit při nákupu kvalitního stavebního materiálu pro rekonstrukci nebo stavbu rodinného domu. SLEVOVÝ POUKAZ „Stavte výhodně“ garantuje slevu ve výši až 39 % na zdivo, střešní krytiny, komíny, okna či dveře, dokonce i kuchyně a koupelny.

Zaregistrujte si slevový poukaz vyplněním krátkého formuláře ZDE. Poukaz na stavební materiál s garancí výše uvedených slev obdržíte na váš email.