Divadlo založené Karlem a Hanou Heřmánkovými patří bezesporu k zavedeným pražským scénám s dlouholetou tradicí. Na jevišti jejich divadla hráli a hostovali herecké kapacity jako například Vladimír Dlouhý, Jiřina Jirásková, Jiří Bartoška, Stanislav Zindulka nebo Radan Rusev. Divadlo Bez zábradlí zahájilo v září 28.sezónu a bohužel velmi záhy muselo následkem horšící se epidemiologické situace provoz opět omezit. Starostí má tedy manželský pár až nad hlavu.

Mladá krev, nová energie

Rozhodli se tedy přizvat posily - syny Josefa a Karla, kteří vystudovali umělecké školy a k umění mají tedy blízko. Navíc se skvěle doplňují. Zatímco Karel Heřmánek ml. bude skvělým uměleckým a ředitelem, Josef jej doplní provozně.

„Brácha je nesmírně inteligentní člověk a také je důsledný. Řeší záležitosti ohledně grantů a momentálně různých dotací jako je např. COVID II. Skvěle se tedy doplňujeme a já se na tuto novou bratrskou zkušenost těším,” pěje chválu na svého sourozence Karel.

Autor: Tereza Křenová

Svůj boj nevzdávají

I přes velké komplikace a strach o budoucnost této divadelní scény se rodina Heřmánkova nevzdává a bojuje o přežití. Slibuje si zájem diváků po  dlouhé kulturní odmlce a připravují se také nové inscenace. Naše redakce zjistila, že Karel Heřmánek ml. momentálně zkouší monodrama Iliada, kde ztvární hlavní a jedinou roli a v počátečních přípravách je také světoznámý muzikál Kabaret s hvězdným obsazením. Zdá se, že bude opravdu z čeho vybírat.

Pokud tedy hledáte, čím byste své nejbližší obdarovali, kulturní zážitek v Divadle Bez zábradlí se zdá tou správnou volbou. Navíc vás může hřát dobrý pocit, že jste podpořili divadlo v těchto krušných časech.