Otázka, která v těchto dnech zajímá asi každého majitele nemovitosti, respektive potenciální zájemce – můžeme v následujícím období očekávat pokles cen nemovitostí?

V krátkodobém horizontu, řekněme několika měsíců, můžeme čekat stagnaci cen a případně pokles cen nájmů, způsobený větším množstvím nových bytů v nabídce, jež majitelé nemohou pronajímat v rámci airbnb nebo ztratili nájemníky z různých důvodů. V dlouhodobém výhledu pokles cen nemovitostí nepředpokládám. Poptávka stále výrazně převyšuje nabídku. Netvrdím ale, že toto bude platit pro celou Českou republiku. V minulosti se s růstem cen kvalitních nemovitostí na dobrých místech svezly i ostatní nemovitosti napříč trhem, kde pro takový růst nebyl racionální důvod. Tam se nyní o to více projeví nekvalita potvrzená nezájmem potenciálních klientů.

Nemovitost je stále tou nejjistější investicí. Podíváme-li se na desetiletý vývoj cen, výsledek je vždy růst ceny na konci období oproti ceně na začátku, a to i přes různé výkyvy, které k trhu neodmyslitelně patří.

Autor:  AAA Realitní fond

Řada lidí, kteří vlastní nemovitost, teď může začít řešit problém se splácením hypotéky. Jak na to bude trh realit reagovat?

Exekuce je až to skutečně poslední řešení, kdy se vyčerpají všechny možnosti jí zabránit. I v případě, že se klient dostane do problému se splácením, existují jiná řešení. Naše společnost například nabízí službu LEASEBACK, čili odkup nemovitosti od klienta s tím, že prodávající má možnost si nemovitost pronajmout, dále ji tak užívat a navíc ji může v horizontu až 5 let koupit zpět. Musím zdůraznit, že v tomto případě klient ví předem, jaký nájem bude platit a jaká bude prodejní cena nemovitosti, pokud ji bude chtít koupit zpět. Vše je smluvně zajištěno. V rámci pronájmu má klient také možnost splácet budoucí kupní cenu, a to dle svých možností, tedy jakoukoliv částku v kteroukoliv dobu platnosti smlouvy. Nehrozí zde tedy nějaké nucené vystěhování, s jakým se občas u konkurence setkáváme. Jednoduše řečeno získáte s tímto produktem rychle finanční prostředky za svou nemovitosti, zbavíte se dluhů, můžete dál v nemovitosti bydlet a až se vaše finanční situace zlepší, můžete ji odkoupit zpět. Jako jediní na trhu nabízíme klientovi možnost zajištění nemovitosti v jeho prospěch formou zákazu prodeje po dobu trvání smlouvy. Tím má klient jistotu, že náš slib budoucího prodeje nemovitosti „nezmizí“ a nezmění se. Naším hlavním krédem je totiž férovost a otevřenost, což v realitní branži ne vždy platí.

Autor:  AAA Realitní fond

Jaké jsou možnosti a co doporučujete v případě, že je nutné prodat nemovitost co nejrychleji a bezpečně?

Dostane-li se klient do problémů se splácením hypotéky či jiného úvěru, bojuje vždy o čas a možnost vyhnout se krajnímu řešení – exekuci. Prodej nemovitosti na vlastní pěst je riskantní, přes realitní kancelář pak přinejmenším zdlouhavý.

Naše společnost disponuje prostředky ve výši až dvou miliard korun, které k nákupu rezidenčních nemovitostí můžeme využívat. Díky tomu nabízíme klientům nejen bezkonkurenční záruky, ale především rychlost při řešení problémů. Jsme schopni do 48 hodin vyplatit zálohu na nemovitost a to až do výše 2 000 000 Kč. Pokud klient prokáže, že potřebuje částku vyšší, jsme připraveni i o takové variantě jednat.

Autor:  AAA Realitní fond

Co když pořízení vlastní nemovitosti teprve plánuji, ale v současné době na ni nemám dostatek finančních prostředků. Znamená to vzdát se snu o vlastním bydlení?

Určitě ne. Pro takové klienty máme připravenou službu RENT & BUY, která nabízí pronájem nemovitosti s možností budoucího odkupu. Při podpisu smlouvy složíte akontaci a následně platíte nájem a dle vašich možností či vaší volby i zálohu na kupní cenu. Jakmile se vaše finanční situace změní, jednoduše nemovitost odkoupíte a stanete se tak jejím výhradním vlastníkem. Bez stresu, s jistotou předkupního práva a máte zaručeno, že nemovitost nekoupí jiný zájemce.

Navíc opět platí, že prodejní cena nemovitosti je předem stanovena a nemění se. V tomto případě nemá klient povinnost nemovitost koupit. Službu RENT & BUY tak využívají především klienti, kteří se chtějí ujistit nejen o tom, že si vybrali nemovitost dle svého vkusu, ale že také lokalita, sousedé, sportovní či kulturní vyžití, případně další občanská vybavenost v místě či okolí splňují jejich nároky, požadavky a představy.

Spustili jste také novou službu TIPAŘ. Můžete ji prosím přiblížit?

Pokud nám takový člověk předá kontakt na majitele, který se chce rychle prodat nemovitost, a my následně nemovitost skutečně vykoupíme, vyplácíme TIPAŘI částku 25 000 Kč. Částku garantujeme smlouvou o spolupráci.

www.aaarealitnifond.cz