Online si můžete zjistit cenu pouze rizikového životního pojištění, u kterého je celá vámi zaplacená částka spotřebována na krytí vámi vybraných rizik a i při ukončení pojistky ať už z jakéhokoli důvodu nedostanete od pojišťovny žádné peníze zpět. Na rozdíl od takzvaných rezervotvorných pojistek, v rámci kterých je část vámi zaplacených peněz investována do různých investičních produktů.

Online si můžete spočítat ceny pojištění invalidity, úrazové pojištění, pojištění hospitalizace, závažných onemocnění, pracovní neschopnosti a samozřejmě pojištění proti riziku smrti.

Kalkulačka vám okamžitě spočítá celkovou cenu, ukáže vám ceny jednotlivých připojištění a limity. Sami si můžete vyzkoušet libovolnou kombinaci pojištění nebo různé limity a ihned uvidíte, kolik co stojí a jaká je celkem cena pro vás.

Například že za 269 Kč na měsíc můžete získat pojištění invalidity s limitem 300 tis. Kč, pojištění trvalých následků úrazu s limitem 200 tis. Kč a pojištění proti riziku smrti s limitem 1 mil. Kč. Což už je částka, která by vaší rodině zajistila určitý komfort v případě takové nešťastné události. (Uvedená cena platí pro zdravou osobu ve věku 30 let, která se pojišťuje na dobu 20 let).

A bude-li se vám pojistka líbit, můžete si ji sami sjednat přes internet. Po objednání dostanete emailem návrh smlouvy, na jejíž prostudování máte 30 dní a akceptujete ji tím, že ji zaplatíte. Celou transakci si tak můžete důkladně rozmyslet, všechny relevantní informace najdete na webu. Takže proč to nezkusit?

Pokračovat: zkuste si sami nezávazně spočítat, jak to vyjde