To byl mazec! Ministr kultury Vítězslav Jandák, který koketuje s myšlenkou na vstup do ČSSD, včera přijel do redakce Blesku, aby odpovídal na telefonické dotazy našich čtenářů. Největší poprask nastal, když mu bývalá striptérka volala, jak může být ministrem, když měl pronajatý bar v Discolandu Sylvie u odsouzeného vraha Ivana Jonáka. Ministr Jandák se ale nedal a dokonce ženě složil poklonu a pozval ji k sobě na ministerstvo. "Musíte být krásná, přijďte někdy za mnou…" řekl Jandák. To se tedy budou dít na úřadu věci! Výběr toho nejzajímavějšího, o čem si ministr s našimi čtenáři včera povídal, přinášíme dnes. Gratuluju k povýšení, mám vás ráda jako herce a doufám, že si tak povedete i na tom ministerstvu. Irena z Hodonína Děkuju a zatím čistím a pak si vezmu brýle, abych viděl, kudy tekly ty peníze daňových poplatníků. Zatím jsem jen tři týdny ministrem, tak to jenom sleduji. A proto některým lidem začínají téct nervy a začínají být vulgární. Ale já jsem dost silný chlap, abych to vydržel.


Mám na vás takovou otázku: Jste ministr kultury a jak mi odpovíte, že v roce 1992 jste měl pronajatý Discoland od pana Jonáka. Myslíte, že se to slučuje, když chcete být teď ministrem? Hrubešová, Praha Neznám tuto kauzu a nevím, kdo co měl od koho pronajatý. Pan Jonák tehdy za mnou přišel na magistrát, že potřebuje stavební povolení na rekonstrukci objektu. Já jsem mu v tom pomohl tím, že jsem ho posunul v tom legislativním procesu dál, a to jsem jako zastupitel měl povinnost pomáhat občanům. A co on postavil, za to já neručím. Ale vy jste to měl pronajatý a dělal se tam striptýz! Já že jsem to měl pronajatý (rozčiluje se)?? Proboha, kde jste se to doslechla??? Já jsem tam dělala, já to vím! A já jsem to měl pronajatý??! To víte, že jo! No madam, zřejmě jste striptérka, ale tohle, co říkáte, je na právníka! Když se otvíralo, tak jste tam byl s manželkou a byl tam nápis Bar Slávka Jandáka. To někdo napsal, ale můžu vám říct a podívejte se do výpisu z obchodního rejstříku. V životě jsem žádný takovýhle podnik neměl v nájmu! Ale když jste striptérka, to musíte být krásná ženská! Přijďte na ministerstvo, moc se na vás těším!
Slyšela jsem, ale nevím, zda je to pravda, že se bojíte cestovat letadlem? Dáša Suchá, Krč No, to se samozřejmě bojím, já jsem dvakrát nouzově přistál. Bojím se a myslím si, že ministr zas tolik lítat nemusí a budu se vždycky radši snažit dopravit se autem.
Myslíte si, že do kultury patří také kynologie? Já myslím, že tam patří spousta věcí. I politika by měla patřit do kultury. Máte nějakého psa? Findejs Mám, dali mi labradora, loni k narozeninám.
Dobrý den, pane ministře, tady je vaše první láska Helenka. Helenka první láska? Ano, Hajnsová… Ježiš, Helenka Hajnsová! Marjá Panno! Pane ministře chci vám popřát hodně zdraví… Proč mi vykáš, když si byla moje první láska? Ale já nemůžu tykat panu ministrovi… Můžeš tykat panu ministrovi! Slávku, hrozně moc ti gratuluju, jsem na tebe hrdá a přeju ti hodně moc úspěchů. Děvče ukaž se, ať vidíš starého muže.
Já jsem matka samoživitelka, mám nemocnou dceru, sedmiletou, která trpí rakovinou, ale zatím dobrý. Máme rádi kulturní akce a všechny tyhle věci, akorát, že ty vstupenky... Nemáme nárok na rodinnou, protože tatínek odešel… Fridrichová Dělám si tu poznámku. Já se na to skutečně zeptám. Tady se asi bude muset něco udělat, nebo tam něco existuje a vy o tom nevíte. Podívám se na to. Napište mi na ministerstvo. Tím, co jste mi řekla, tím jste mě zaskočila.