Vodnář (20.1. až 18.2.)

Plánování výdajů a investic není Vodnářovou silnou stránkou. V roce 2014 by si zrozenci tohoto znamení měli dát dobrý pozor na efektivní finanční řízení. Měli by být dostatečně ostražití a nepodléhat euforii z občasných úspěchů a projevů důvěry. Pozornost by měli zaměřit na další investiční příležitosti a po jarní přestávce pečlivě zvažovat své další výdaje. To jim umožní udržet si finance v dobré kondici!

Ryby (19.2. až 20.3.)

Přestože působí Ryby zasněně a často jakoby nepřítomně, o svých penězích mají poměrně dobrý přehled. I tak bude v roce 2014 důležité, aby se zaměřily na svůj domácí rozpočet a zhodnotily, jestli je prostor pro úspory a jestli opravdu nutně potřebují další kreditní kartu.

Beran (21.3. až 19.4.)

Lidé narození v období mezi březnem a dubnem jsou mimořádně dynamické osobnosti a někdy působí jako »hrom do police«.  Tato energie jde často ruku v ruce s netrpělivostí a nedbalostí. Extrovert Beran žije ze dne na den a často zapomíná, že momentálně uspokojivý stav účtu se může z minuty na minutu zvrhnout. Nadcházející rok přinese Beranům nové výzvy, a to i v oblasti financí. Nadějně započatý rok 2014 přinese plody v podobě dodatečných finančních prostředků, které budou jistě užitečné během letních prázdnin.

Býk (20.4. až 22.5.)

Nikdo nemiluje nakupování tak jako Býci. Vášeň pro shromažďování předmětů a sklon k nadměrné konzumaci může způsobit, že lidé narození v Býku, zejména ti »dubnoví«, uvíznou v problémech s dluhy. Chcete-li odvrátit své finanční problémy, které by vedly až k vyjednávání se správcem pohledávek, analyzujte vlastní náklady a realizujte v novém roce úsporný plán. Na konci roku 2014 můžete sklízet ovoce svého úsporného jednání a zažít cestu do vytouženého místa. Možná díky lepšímu hospodaření s penězi?

Blíženci (23.5. až 21.6.)

Společenští Blíženci utrácí své peníze volně a snadno. Značné výdaje vynakládají na společenský život a četná setkání. To jsou ale náklady, které si Blíženci mohou ne vždy dovolit. Svým jednáním přitahují dluhy, se kterými mají Blíženci svoje zkušenosti. Finanční injekci mohou očekávat v červnu. S klidným svědomím zahájí se svými přáteli grilovací sezónu. Vyplatí se proto přemýšlet o racionálních výdajích a využít každou příležitost, kdy ušetřit!

Rak (22.6. až 22.7.)

Nákup se seznamem v ruce, spořicí účet, orientace na slevy – to vše není Rakům příliš blízké. Lidé ve znamení Raka nejsou zrovna příkladem, jak vést domácí rozpočet. Často podléhají nejrůznějším lákadlům obchodníků a nezabývají se analýzou všech hlavních výdajů. Nadcházející rok bude nadmíru bohatý na úspěchy, včetně finančních. Milí Raci, stojí za to, abyste letos uskutečnili svoje sny, ale zároveň se rozhodli pro výdaje bez rizika. Tentokrát neriskujte!

Lev (23.7. až 23.8.)

Lidem narozeným ve znamení Lva nehrozí díky jejich úžasným organizačním schopnostem a rozhodnosti problémy s dluhy. V nadcházejícím roce si Lev nebude moci stěžovat na svůj rozpočet a všechny svoje závazky uhradí řádně a včas. Na konci roku, těsně před svátky, budou peněženky Lvů navíc obohaceny vyššími příjmy v práci, nečekanými bonusy nebo příjmy z úspěšně dokončených transakcí.

Panna (24.8. až 22.9.)

Následující rok bude pro Panny z pohledu financí zátěžový. Přestože jsou pečlivé a spořivé, jen těžko odolávají atraktivním nabídkám. Během dubna se mohou objevit neočekávané výdaje nebo nezvaná návštěva, která si vyžádá dodatečné náklady. Panny budou muset projevovat nadměrnou asertivitu a disciplínu, aby se vyhnuly zbytečným dluhům.

Váhy (23.9. až 22.10)

Po začátku roku by měli být lidé ve znamení Vah stále na pozoru před pokušeními, jako jsou např. půjčky. Bude je čekat také několik obtížných finančních rozhodnutí, které by ale díky pomoci svých blízkých měli zvládnout bez větších problémů. Jejich domácí rozpočet by tak měl být v dobré kondici.

Štír (23.10. až 21.11.)

Štíři jen tak dál! Finanční problémy jsou Štírům cizí a následující rok by to tak mělo zůstat. Navíc rok 2014 bude bohatý na dobré investice. Někdy v období letních prázdnin by si ale měl každý Štír dát pozor při plánování dovolené. Ne každá cestovní kancelář je v dobré finanční situaci a mohlo by ho tak potkat nemilé překvapení.

Střelec (22.11. až 21.12)

Nadšení lidí narozených ve Střelci přijde vhod v každodenním životě a pomáhá také dosáhnout těžko dosažitelných cílů – i těch finančních. V tomto roce nastane pro Střelce průlom v oblasti nových investic v podobě nákupu nového bytu, auta či daleké cesty. Proto by měli před každým takovým rozhodnutím najít nejprve nové možnosti jak šetřit.

Kozoroh (22.12. až 19.1.)

Důslední a zodpovědní Kozorozi si mohou být jistí, že v roce 2014 je žádné velké finanční překvapení nečeká. Pouze září může přinést nárazové výdaje, proto bude dobré se na ně předem připravit. Kozorohové narození v lednu jsou mistry v plánování výdajů a spoření. Díky tomu jsou neustále připraveni na nečekané výdaje a debetní a kreditní karty tedy nemají zapotřebí.

Zdroj: KRUK