Podle posleních informací, které kolují mezi našimi politiky se však objevuje další favorit. Bývalý odborářský boss, senátor Richard Falbr! "Pan Falbr se už několikrát s touto kolujující informací setkal. Zasmál se tomu," řekla nám včera jeho asistentka Monika Šrámková. Podle některých zdrojů je Falbr vzhledem k povolebnímu vývoji mnohem průchodnější než Zeman či Klaus... Bývalý odborový předák Richard Falbr koncem září oslaví 62. narozeniny. Takřka ideální věk na státnickou funkci. Vládne několika světovými jazyky, je známou a silnou osobností. Že by jakási historická reminiscence. Vzpomeňme na »odborářského prezidenta« Antonína Zápotockého... Falbr se momentálně zdržuje mimo Prahu a není k zastižení, aby se vyjádřil. Nakolik je informace o Falbrově prezidentských ambicích pravdivá? Blesk v této souvislosti oslovil několik poslanců. Jak jim by se Falbrova kandidatura líbila? Eva Dundáčková (ODS): "Richard Falbr je pro ODS osobnost pro funkci prezidenta naprosto nepřijatelná. Především kvůli jeho minulosti, která je veřejně známá. My jsme zatím o kandidátovi na prezidenta nejednali. Pokud bych si já mohla vybrat, pak by jím byl Václav Klaus. "

Vojtěch Filip (KSČM): "Je to jeden z návrhů, o kterém se bude hovořit. Ale domnívám se, že je nereálný. Je totiž velkou neznámou, jakou má Richard Falbr důvěru v sociálně demokratických řadách. KSČM řekne až po senátních volbách, koho by navrhla pro tuto funkci."

Jitka Kupčová (ČSSD): "Uvnitř ČSSD zatím neproběhla debata o příštím prezidentovi. Typů bude nepochybně více. Mým favoritem je Miloš Zeman.? Jiří Karas (KDU-ČSL): "Richarda Falbra nepovažuji za nejvhodnějšího kandidáta. Jednak byl odborový předák a pak, jeho kořeny jsou příliš zapuštěny v minulém režimu." Hana Marvanová (US-DEU): "Tento návrh nechci ani komentovat."

Michal Kraus (ČSSD): "ČSSD disponuje celou řadou osobností kromě Richarda Falbra. Prezidentem by mohl být například Zdeněk Jičínský, Erazim Kohák, Jaroslav Šabata. ČSSD bude o návrhu na prezidenta teprve vážně jednat."