Nabídka platí při podání žádosti do konce dubna a při uzavření smlouvy do konce května. ČTK to dnes Komerční banka oznámila v tiskové zprávě.

Klienti, kteří splní podmínky pro poskytnutí hypotéky, tak mají podle Komerční banky možnost získat ušetřit až desítky tisíc korun. Průměrná úroková sazba všech prodaných hypoték v lednu stoupla na 5,74 procenta z prosincových 5,69 procenta. Vyplývá to z ukazatele Fincentrum Hypoindex, který čerpá údaje z devíti tuzemských bank.

Například Hypoteční banka nabízí hypotéky s fixací na pět let a do 85 procent hodnoty nemovitosti s úrokem 5,49 procenta. Raiffeisenbank momentálně nabízí hypotéky úročené od 5,34 procenta a půjčuje nejvýše do hranice 85 procent hodnoty nemovitosti. Fixace označuje období, ve kterém se podmínky hypotéky nemění.

Druhou novinkou Komerční banky je možnost uzavřít pojištění schopnosti splácet k hypotečnímu úvěru KB. Pojištěním lze získat i nižší úrokové sazby hypotečního úvěru. Takzvaná flexibilní hypotéka Komerční banky zase umožňuje měnit měsíční splátky nebo až na dobu tří měsíců splácení přerušit.

Objem hypoték prodaných občanům v lednu meziročně spadl o zhruba 44 procent na 4,6 miliardy korun. Celkově bylo poskytnuto 2675 hypoték. Loni v lednu banky prodaly fyzickým osobám 4817 hypoték za 8,2 miliardy korun, uvádí Fincentrum Hypoindex.