„Statistiky ukazují, že poptávka po nákupu ojetých vozů stále roste. Lidé se v současné době svých vozů zbavovat nechtějí. Naopak, v rámci vyvrcholení motoristické sezóny zájem o ojeté automobily postupně eskaluje, na základě čehož rozšiřujeme naši nabídku v České republice o nejžádanější modely jako je Škoda Fabia a Octavia nebo vozy SUV. Trendu nízké dostupnosti většiny žádaných vozů odpovídá i obecné zvýšení výkupních cen, a to především u aut, které jsou nejvíce likvidní,“ uvedla ke změnám generální ředitelka AAA AUTO Karolína Topolová. Výkupní ceny se v AAA AUTO od letošního ledna zvýšily o téměř 9 %, v případě protiúčtu pak až o 20 %. Zvyšování počtu vozů v nabídce souvisí i s avizovaným dalším rozšiřováním pobočkové sítě AAA AUTO, zvyšováním kapacity jednotlivých autocenter a s vrcholící hlavní sezónou, která tradičně začíná na podzim.

„Nejvíce z této situace mohou profitovat současní majitelé vozů Škoda Fabia II, Octavia II a vozů SUV jako je Hyundai ix35 nebo například Kia Sportage. Také Mototechna nyní vykupuje více vozů, a to zejména zánovních, splňujících kritéria této prémiové značky. Snažíme se udržet nabídku v České republice přes 8000 vozů, což samozřejmě na výkupu vyžaduje velké úsilí,“ uvedla Karolína Topolová. Například u vozu Škoda Fabia II combi 2008 1,2i 124tkm se výkupní cena od ledna zvýšila ze 100 000 Kč až na 120 000, v případě Škody Octavia II combi 2006 2,0tdi 144tkm ze 130 000 na 150 000 Kč na u Hyundaie ix35 2012 2,0crdi 62tkm z 350 000 na až 380 000 Kč.

AAA AUTO dlouhodobě vyplácí na výkupu za ojeté vozy nejvyšší ceny. „Můžeme si takovou cenovou politiku dovolit, protože nevyděláváme na vysoké marži, jde nám spíše o to vykoupit a prodat maximální množství vozů. Proto máme vysoké výkupní, ale zároveň výhodné prodejní ceny. Dáváme na výkupu speciální bonusy v případě protiúčtu, kdy si u nás zákazník rovnou koupí jiný vůz. Speciální příplatky vyplácíme za méně užívané vozy s doloženou servisní historií a nízkým nájezdem kilometrů. Cena se může lišit u stejného modelu ve stejném stáří bez problémů až o několik desítek tisíc korun,“ zdůraznila Topolová.