Autorádio s bluetooth handsfree

1496672:gallery:true:trueAutorádio umí přijímat telefonní hovory a přenášet je do reproduktorů. Když vám někdo volá, automaticky ztlumí přehrávání rádia. Dostanete k němu externí mikrofon a dálkové ovládání na volant.

Tip: Renkforce BSD-3023, 1490 Kč

Domácí autodiagnostika

1496647:gallery:true:trueS každou prkotinou nemusíte do servisu. Stačí si pořídit jednoduchou diagnostiku, kterou zapojíte do zdířky OBD II ve vašem voze. Prostřednictvím bluetooth se k ní připojíte s počítačem, tabletem, nebo i chytrým telefonem a ona vám řekne, proč vám svítí ta nebo ta kontrolka. Chytrý telefon vám pak za jízdy může ukazovat aktuální rychlost, otáčky, spotřebu, stav oleje, nebo i radit jaký stupeň máte zařadit, abyste jeli co nejúsporněji.

Tip: ELM 327 bluetooth, 550 Kč

Gumové koberečky

1496654:gallery:true:truePředevším v zimě jsou nepostradatelné. Zvýšené okraje a kvalitní pryž dokáží ochránit interiér vozu od jakékoliv zimní břečky, sněhu, nebo bláta. Ocení je především lyžaři, rodiny s dětmi, ale i rybáři, turisté a sportovci.

Tip: Gumové koberce pro Škodu Octavia II, 646 Kč

Kamera do auta

1496655:gallery:true:trueTaké se divíte, kde se berou videozáznamy z auta když v televizi ukazují silniční piráty? Čím dál tím víc lidí si je pořizuje aby měli případné důkazy pro policii, nebo pojišťovnu. Navíc, když narazíte na něco extra, můžete je i prodat do médií. A když se nic nestane, záznamem obohatíte třeba rodinné video z dovolené.

Tip: CarCamOneHD, 1290 Kč

Set na opravu zašlých světlometů

1496650:gallery:true:trueStaré světlomety časem žloutnou a matní. Přitom stačí málo, abyste dodali autu nový vzhled a v noci lépe viděli. Stačí vám k tomu vrtačka, set na renovaci světlometů a trocha času. Abyste si nepoškrábali lak oblepíte světlomet páskou a pak ho postupně brousíte nejhrubším až nejjemnějším brusným kotoučem. Skončíte speciální pastou a na závěr sklo vyleštíte leštícím kotoučem.

Tip: Micron Plus, 492 Kč

Auto kompresor na 12V

1496646:gallery:true:trueZapomeňte na pumpičku. V dnešní době se auto neobejde bez kompresoru, který zastrčíte do 12 voltové zásuvky v interiéru. Kompresor musí mí tlakoměr, abyste poznali, kdy máte s pumpováním přestat a pro případ, že budete kolo potřebovat nafouknout v noci, se hodí lampička.

Tip: Carpoint 12V 10bar s LED reflektorem, 495 Kč

Elektrická škrabka

1496653:gallery:true:trueMrznou vám ruce při škrábání ledu z čelního skla? Zkuste novinku. S elektronickou škrabkou nemusíte vyndavat ruce z rukavic. Tři rotující břity nepoškodí sklo a přitom likvidují námrazu rychle a bez námahy. Vyčistit přední a boční skla osobního automobilu s ní trvá zhruba 8 minut a na jedno nabití vydrží pracovat téměř hodinu.

Tip: ETA RotoICE, 396 Kč

Parkovací senzory

1496649:gallery:true:trueTo, že nemá parkovací senzory není důvod, proč měnit celý vůz. Můžete si je snadno dokoupit a stojí už od 400 korun. Tedy pokud se spokojíte pouze se zvukovou signalizací vzdálenosti od překážky. Za asistenta se signlizací ve zpětném zrcátku už dáte přes tisícovku a za dotykové multimediální centrum s navigaci a možností připojit zadní kameru dáte okolo 15 tisíc.

Tip: Alpine INE-S900R, 14 999 Kč

Nanopodložka

1496658:gallery:true:trueUdrží váš mobil, brýle, nebo drobné mince na palubní desce i při té nejdivočejší jízdě. Nepoužívá lepidlo, je voděodolná a ohebná. Když přestane fungovat, stačí ji otřít a nechat uschnout.

Tip: nanopodložka, 45 Kč

Náhradní zdroj

1496648:gallery:true:trueStartovací kabely mají jednu nevýhodu. Když se vám nepodaří zastavit druhé auto, ke kterému byste se připojili, nenastartujete. Řada řidičů s sebou proto v zimě vozí záložní zdroj energie, který jednoduše připojí na konektory baterie a rovnou startují.

Tip: Startmonkey 200, 2999 Kč