Řidičák si rodačka z Jablonce nad Nisou udělala na Fakultě tělesné výchovy a sportu a první zkušenosti sbírala za volantem Seatu Ibiza svého trenéra.

„Vlastní auto jsem tehdy neměla, ale čas od času jsem si půjčila vůz od rodičů,“ vzpomíná na své řidičské začátky olympijská vítězka a členka armádního sportovního centra Dukla Praha.

Držitelka světového rekordu v ženském hodu oštěpem dnes usedá za volant rodinného MPV Seat Altea XL. Společně s přítelem si také pořídila Škodu Superb. „Nejvíc mi vyhovuje Altea, protože je prostorná a pohodlná, což ocením hlavně při cestování na dlouhé vzdálenosti,“ říká žena, která ročně najezdí okolo dvaceti tisíc kilometrů. Většina z nich vede na závody, Barboru ale můžete potkat i na skútru, kterým řeší ucpanou pražskou dopravu. A také parkování.

Barbora Špotáková
Autor: Deník Sport

„Hlavně v centru Prahy dost často platím pokuty za parkování,“ prozrazuje na sebe Špotáková. Držitelka stříbrného umístění z ankety Sportovec roku má ráda plzeňskou dálnici D5. Hlavně úsek u německých hranic si vysloveně užívá. Na oblíbenou okresku ale raději než v autě vyrazí na skútru.

Rychlostní rekordy ale nehoní. Za volantem jí dokáže spolehlivě vytočit předjíždění dvou kamionů na dálnici nebo když někdo předjede a začne brzdit. „Mám chuť vystoupit a něco tomu dotyčnému udělat, potom ale vychladnu a raději zpomalím a nechám jej odjet,“ říká Špotáková.

Barbora Špotáková - řidičský dotazník
Autor: Deník Sport