"Jezdí s námi i maminky s malými dětmi, takže během jízdy krmíme a přebalujeme. Akorát holky s miminy jedou za námi autem," dodává Hanka, které motorkáři neřeknou jinak než motomáma.

"I když motorky milujeme, v první řadě jsme matky," dodává Mirka Marethová z Bílovce, která jezdí i s jedenáctiletou dcerou Ludmilou. "Nevidím na tom nic divného. Někdo chodí na túry, my s Lidkou jezdíme na motorce," říká. Motorkářky jezdí na stejně silných strojích jako muži. Neliší se ani ve výbavě.

Jediný rozdíl je v oblékání. Tady jsou to ženské se vším všudy. Každá má doma ve skříni několik typů sportovního oblečení. Jedna vyznává kůži, druhá preferuje textil. Mnohé si vystačí s nabídkou obchodů, některé si nechávají šít oděvy na míru.

Fotogalerie
18 fotografií

Přestože hlavu při jízdě chrání přilba, řada dívek, zvláště dlouhovlasých, si potrpí na správný účes. "Hodně mi záleží na tom, jak vypadám. Pořizuji si konfekci stejné značky, jako je moje motorka. Češu se tak, aby bylo hned jasné, že jede holka," svěřila se kadeřnice Lucie Jurková z Ostravy, která si vlasy splétá do copánků.

A co když přijde porucha? Jednohlasně prohlašují, že v tom případě je tu servis. Výjimkou je Aranka Tumaková, která se leccos přiučila od manžela automechanika. V čem jsou motorkářky jiné? "Nemáme potřebu machrovat jako chlapi," zdůrazňuje Honová. "Taky umíme jet rychle, ale nevadí, když nás někdo předjede, jezdíme bezpečněji než chlapi," dodala Aranka Tumaková z Ostravy.