Novou značku v těchto dnech umísťují dopravní dělníci na dálnici D1 na 90. a 112. kilometru.

Dálniční policisté jsou zděšeni. Objízdné trasy pro šoféry, kteří nebudou mít zimní obutí a museli by tak před úsekem mezi Humpolcem a Jihlavou sjet z dálnice, vedou po těch v zimě nejobtížněji sjízdných silnicích. "Proboha, ať z toho nedělají guláš. Objízdné úseky před Větrným Jeníkovem nebo pro kamiony přes Havlíčkův Brod jsou mnohdy v zimě obtížně sjízdné i se řetězy, natož na letních gumách," prohlásil jeden z místních policistů. "Pro řidiče s letními gumami bude lepší v každém případě zůstat na dálnici, která má prioritu ve zprůjezdnění a může být solena, než sjet na okresky, které mnohdy pro množství sněhu celý den nejsou sjízdné," varuje policista.

Fotogalerie
5 fotografií

"My jsme s těmito trasami zatím seznámeni nebyli," řekla Blesku mluvčí hasičských záchranářů kraje Vysočina Denisa Vrbová. Hasiči se rovněž obávají, že vozidla na letních pneumatikách zablokují záchranářům silnice, které pro ně v případě dopravních nehod slouží jako příjezdové komunikace k dálnici.

"Bohužel máme v této situaci jen poradní hlas. Vše si rozhoduje správce komunikace," dodal mluvčí jihomoravských policistů Pavel Šváb.