Bábinka je pravidelnou čtenářkou Blesku. Kupuje ho, co pamatuju, celý život. Určitě nejmíň čtvrt století. Dřív chodívala do trafiky a teď, jak už je míň pohyblivá, tak má třetí rok předplatné,“ popisuje Kateřina. Babička ji po pečlivém prostudování pravidel Trháku požádala, aby ze svého mobilního telefonu každý den registrovala na výherní linku kódy z kuponů z titulní strany.

Babička mi svěřila, že tak to bude jistější, protože sama nebere zásadně cizí čísla. Jakoby tušila, že vyhraje a někdo jí bude volat,“ líčí slečna Kateřina, jak babička políčila na životní výhru. 

Nový sporák

Kateřina pak začala plnit babiččiny úkoly. Má k tomu blízko, sama totiž podniká – prodává v Brně potravinové doplňky, a tudíž se v online světě cítí jako doma. 

Obstarala jsem veškeré potřebné esemesky. No a v pondělí jsem pak babičce mohla říct, že vyhrála padesát tisíc! To je víc než tři důchody najednou,“ popsala okamžiky rodinného štěstí Kateřina. Babička, která před časem ovdověla, prý jen zalapala po dechu. „Nemohla uvěřit, pak se šťastně rozesmála,“ culila se vnučka. 

Sama Kateřina si prý nenechá z výhry ani korunu. „Všechny peníze samozřejmě odevzdám babičce! Ona celou hru s velkou chutí hraje. A taky si sama rozhodne, co si za ni pořídí. Zatím se nerozhodla, ale jak ji znám, tak určitě něco do domácnosti. Asi nový sporák. A trochu z výhry nabeton investuje i do dalšího předplatného,“ myslí si vnučka Katka.

Čte celá rodina 

Celá rodina babičce výhru přeje a má z ní radost. „Ona čte Blesk vždycky úplně celý. Od první stránky do poslední. Podle novin nám pak vypráví, co se kde událo. Nic jí neunikne. Řekne nám toho víc, než je v televizi,“ potvrdila vnučka, že její babička bez svých oblíbených novin nedá ani ránu. I když bábinka vyhrála v DENNÍ HŘE Trháku hlavní cenu, hráčská vášeň ji ani zdaleka neopustila. „Vidíte, právě mi od ní cinkl další kód. Musím ho jít poslat,“ rozloučila se vnučka Kateřina. 

Vzkaz čtenářům 

A jaký vzkaz posílá sympatická rodinka z Brna čtenářům? „Hrajte, trhejte. A když rovnou nevyhrajete, tak posílejte kódy. Nebojte se, zkuste štěstí. Stačí napsat kód, zaregistrovat esemeskou nebo na webu. To přece není žádný problém, to zvládne každý. Kdo nehraje, nemůže vyhrát,“ směje se Katka. 

Fotogalerie
9 fotografií