"Přes den se zřejmě moc neoteplí, k večeru by mohla přijít oblačnost," uvedl. Ta už se začala objevovat na západě kraje, kde drobně sněží a ráno tam vyjely sypače. Sněžení by mohlo postupovat dále do vnitrozemí.

Všechny silnice v Plzeňském kraji jsou sjízdné, hodně promrzlé. Silničáři vyjížděli jen na komunikace, které se udržují kamennou drtí, ne solí. Jde o méně zatížené silnice třetí třídy a na Šumavě.

"Celou noc byl hodně silný mráz, v Dvorci u Nepomuka minus 17 stupňů, v Železné Rudě minus 16, v Plané na Tachovsku minus 14 a také v ostatních částech regionu pod minus deseti stupni Celsia," uvedl. Podle Slapničky je to pro řidiče automobilů lepší než teploty kolem nuly.

V Nýřanech u Plzně zemřel dnes v noci čtyřiatřicetiletý řidič po nárazu vozidla do stromu. Jeho třicetiletý spolujezdec byl převezen s lehčími poraněními do plzeňské nemocnice. Příčinu nehody policisté vyšetřují. Řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost stavu vozovky, která byla namrzlá. Výsledky soudní pitvy by měly ukázat, zda řidič před jízdou pil alkohol.

Další nehody policie, hasiči a záchranáři neevidují.