Ruth se rozhodla, že bude celý internet informovat o svém porodu. „Chtěla jsem lidem poskytnout unikátní pohled na domácí porod. Ať už atraktivní, nebo ne,“ řekla Američanka listu Huffington Post.

Mikroblog Twitter, na který je možný umisťovat zprávy o maximální délce 140 znaků, celých 12 hodin bombardovala zprávami o svém domácím porodu. „Kontrakce začaly kolem 8:15 večer,“ začala Ruth tweetovat.

Všechny pak přesvědčila o tom, že se dočkají kompletního »zpravodajství«. „Jsou pěkně pravidelné – trvají 30 vteřin, jsou od sebe dvě a půl minuty, jsou slabé a křečovité. Budu tweetovat celou dobu,“ dodala vzápětí.

Porod je jako menstruace

V následujících dvanácti hodinách detailně popisovala všechny fáze porodu, a to včetně někdy až přílišných podrobnosti. Lidé, kteří sledovali její profil, se dozvěděli o křečích, průjmu i ztrátě děložní zátky. „Porod je v podstatě menstruace v pos***ých bolestivých vlnách,“ napsala Ruth.

Po čtyřech hodinách rození umístila na Twitter obrázek sebe ve vaně, jak pije zkvašenou whisky, aby zahnala bolest. Voda praskla Ruth kolem 6 ráno. V tu dobu umístila fotografie, jak tlačí vestoje ve vaně. Ženu ochotně fotil manžel, který byl celou dobu po jejím boku.

Nakonec do nemocnice přece jenom musela

Když se její syn Nye konečně narodil, napsal na Twitter: „Ahoj světe, ku**a, to bolelo.“ I když celý porod absolvovala doma, musela být nakonec odvezena do nemocnice kvůli transfuzi krve, kterou při rození ztratila. Dítě je zdravé. Co si myslíte o tweetování při porodu? Jde o poutavou věc, nebo šílenost?