Kukuřice je vhodná příloha ke všemu, co na grilu upravujeme, je to ale i znamenitá lahůdka podává-li se samostatně. Budeme potřebovat 4 klasy sladké kukuřice v šustí, 6 lžic másla pokojové teploty, 1 rozetřený stroužek česneku, 2 lžíce na drobno nakrájené petrželky s hladkými listy, hrubou sůl, černý mletý pepř. Klasy oloupeme jako banán a šustí necháme na konci klasu, kde ho svážeme třeba nitkou (aby při grilování neshořelo). Máslo, česnek a petrželku v misce utřeme na hladký krém, kterým potřeme klasy, a složíme je na velmi rozpálený rošt tak, aby bylo šustí co nejdále od ohně. Kukuřici grilujeme až jsou zrna kolem dokola pěkně hnědá, zhruba 8-10 minut. Podle potřeby obracíme, potíráme zbylým máslem a důkladně osolíme a opepříme. Ihned podáváme.
Grilovaná kukuřice podle Petry Volákové

(autor: )
Zpět
na
Léto je čas grilování, připravte si kukuřici podle receptu televizní moderátorky a rosničky Petry Volákové a budete štíhlí a usměvaví, stejně jako je i ona.