Nikdo z rozesmátých svatebčanů tehdy ani koutkem duše netušil, že právě Vala, který přišel jako partner Švorcové, do nového manželství brzy drtivě zasáhne. Jirásková s ním byla Pleskotovi nevěrná a byl z toho rozvod!

Dvojnice

Pleskot pak náhodou narazil na ženu, která byla jeho první manželce velice podobná. Dokonce si je lidé pletli. Potkal televizní hlasatelku Olgu Čuříkovou (80), která tenkrát uváděla v televizi Vlaštovku. Byla okatá, stejně vysoká - nebo spíš drobounká - jako Jirásková, taky kouřila jednu za druhou, jen místo koňaku měla raději vodku.

Pleskot byl ztracen. Když mu exmanželka, která v té době už žila s režisérem Zdeňkem Podskalským (†70), novou známost posvětila, praštil do toho v roce 1975 podruhé. „Svatbu nám odsvědčili právě Jiřina a Zdeněk. Nemohli tam chybět,“ vzpomíná Čuříková nad albem, který jí udělal sám Podskalský. „Ke každé fotce připojil vtipnou poznámku. Občas se tím probírám, byl to krásný život,“ tvrdí Olga.

Silná čtyřka

Na svatební cestu pozvali Podskalský a Jirásková novomanžele do Malenic. Od té doby tam Pleskot s Čuříkovou jezdili často, až si v obci také pořídili vlastní dům. „Zamilovali jsme si to tam. A hlavně jsme byli blízko Jiřině a Zdeňkovi. Hodně jsme se celý život kamarádili. Byli jsme taková silná čtyřka,“ říká Čuříková a posmutněle dodává: „Vidíte, zůstala jsem tady sama. Všichni mě opustili. Napřed Zdeněk, pak můj milovaný Jirka a teď i Jiřina.

Jirásková (vpravo) a Čuříková se byly velmi podobné.
Autor:  Foto a reprofoto Pavel Machan

Rozděleny při porodu

Jirásková a Čuříková byly stejně drobné, Jiřina dávala druhé manželce svého muže občas oblečení. Měly stejně velké výrazné oči, které Jiřímu Pleskotovi učarovaly. Obě bez cigarety nedaly ani ránu

Fotogalerie
14 fotografií