Režisérův syn žil až dosud v domnění, že existuje jistá dohoda. „Táta se nikdy nerozvedl s mou matkou. Za života dům přestavěl, zařídil ho barokním nábytkem a chtěl, aby paní Jirásková, která nemá rodinu, se sem mohla vracet nebo tu dožít,“ vysvětlil publicista. „Jako pojistku na ni polovinu domu převedl a požádal, aby mohla užívat i mou polovinu,“ dodal Zdeněk s tím, že v domě strávil prvních deset let svého života.

Komu patří vila

Zdeněk souhlasil s dohodou, že umožní herečce až do její smrti pobývat bez problémů v »její« části šumavské vily. Tam se vybudoval dokonce apartmán pro hereččinu matku. Smrtí herečky ale měla rodinná domluva skončit, protože Jirásková neměla žádné potomky, ani přímé příbuzné. „Paní Jirásková otci slíbila, že svou polovinu převede zpátky na mé potomky,“ říká nešťastně Podskalský. „Já svou část dohody splnil – paní Jirásková jezdila do Malenic, kdy chtěla, já se jí vyhýbal... Teď to opravdu vypadá, že dohodu z nějakého důvodu porušila a odkázala půlku našeho baráku své známé. Závěť jsem ale ještě neviděl,“ konstatuje Podskalský. 

Peníze a brilianty

Zesnulá herečka se před smrtí vyjádřila, že své kamarádce Janě Svítivé odkáže veškerou finanční hotovost, briliantové šperky a také starožitnosti a obrazy. Jestli jí připadne také polovina domu v Malenicích, to se uvidí až po otevření závěti. „Myslím, že osobní věci paní Jiráskové by udělaly největší radost těm, kdo ji znali jen z fi lmových rolí a pokud možno ji nepotkali naživo ve špatný okamžik,“ řekl k tomu Podskalský.

Univerzální dědička, které chtěl Blesk umožnit, aby se k celé kauze vyjádřila, zarytě mlčí.

Fotogalerie
6 fotografií