Martucci také vyvrátil první informace, že by auto řídil. "Byl to cizí řidič, nevím o něm nic, ale byl to Čech. Objednala ho moje kamarádka. Rozhodně jsem auto neřídil a ani v něm s Ivetou nejel. V Praze jsem byl už o dva dny dříve," svěřil Martucci, který byl z celé události v šoku. Do Česka se vrátil už 1. srpna.

Iveta se synem měla havárii ve středu v ranních hodinách na dálnici D5 u Plzně při návratu z dovolené v Itálii. Narazili do kamionu, z něhož čněly dlouhé traverzy. Jako zázrakem se nikomu nic vážného nestalo.

„Osobní vůz narazil do zadní části návěsu kamionu, který jel před ním,“ řekla Hana Jehlíková z ředitelství krajské policie v Plzni. Nehoda se stala krátce před půl pátou na dálničním obchvatu Plzně nedaleko nákupního centra Olympia v městské části Černice.

Artur se zachoval jako správný chlap

Hned v půl páté prý volala Iveta Domenicovi. "Byla hrozně vyděšená. Vybil se jí telefon, tak mi toho nestihla moc říct, ale křičela, že Artur zemřel. Byl jsem v šoku," řekl Martucci. "Artur je v pohodě, bere to jako chlap, ale Iveta je z toho stále špatná," dodal. Mohli přitom letět. Iveta ale peníze na letenky od milence odmítla.

Celá posádka luxusního audi vyvázla z vraku bez vážného zranění. Jen zpěvaččina syna Artura museli ošetřit záchranáři, kteří na místo přijeli. „Nebylo to ale nic vážného. Nemuseli jsme ho ani převést do nemocnice,“ řekla Lenka Ptáčková z plzeňské záchranky s tím, že všichni byli ale pořádně vyděšení.

Bouračku na místě policie vyřešila. Řidič, který řídil auto s Bartošovou, přiznal, že nehodu zavinil a dostal na místě pokutu. Policie dala šoférovi tiráku i neznámému Ivetinu řidiči dýchnout. „Ani u jednoho jsme alkohol nezjistili,“ dodala Jehlíková.

Fotogalerie
7 fotografií

Martucci o nehodě: Iveta mi řekla, že Artur zemřel

Jak jste se o nehodě dozvěděl?

„Ve 4:22 minut ráno mi volala Iveta, byla hrozně v šoku, řekla mi, že se stala vážná nehoda a křičela do telefonu, že Artur zemřel. Pak se jí vybila baterka na telefonu. Takže jsem vůbec nic nevěděl, kde se to stalo.“

Proč jste nejel společně s Ivetou?

„Musel jsem přijet do Prahy kvůli práci o dva dny dříve.“

Vyčítáte si, že jste s nimi nejel, mohl jste tomu třeba zabránit?

„Můžu si vyčítat hodně věcí, ale co se stalo, se stalo, bohužel.“

Jak se cítí Iveta nyní?

„Pořád je v šoku. Bála se, že její syn zemře. Bylo to pro ni velmi traumatické. Hodně plakala.“

Jak to vnímal Artur?

„Artur je opravdu silná osoba, zvládá to mnohem lépe než Iveta. Hlavní je, že jsou oba zdraví a nic se jim nestalo.“

Domenico se vrátí do Itálie

Martucci má pro Ivetu předpis na uklidňující léky. V Praze oběhal několik lékáren, ale všude mu řekli, že se v Česku tento druh homeopatik neprodává. Domenico proto již zítra pojede zpět do Itálie, aby je tam mohl Ivetě pořídit.

Večer si zašel na kulečník, aby se trochu uklidnil. Je velmi rozrušený. "Mám toho plné zuby," řekl. Je hodně naštvaný na kamaráda, který s Ivetou a Arturem do kamionu naboural.