Artur mámu Ivetu dokonce ujistil, že o jejich domek v Uhříněvsi se po dobu jejího léčení postará vzorně. „Artur chce prostě zůstat doma. Má to tam rád. Nikoli, že by nebyl rád se svým otcem Ladislavem Štaidlem, doma je ale v Uhříněvsi. Má tam školu, kamarády,“ vysvětluje Dušák.

Iveta však zřejmě nezvládla přísný režim na psychiatrii. Už po jejím nástupu na léčení Dušák tvrdil, že to jak dlouho na psychiatrické klinice stráví, to záleží jen a jen na zpěvačce. „Pro léčbu se rozhodla dobrovolně, takže může kdykoli podepsat reverz a jít domů,“ řekl Dušák a dodal: „Já jsem ale přesvědčen, že neodejde dřív, než jí řeknou lékaři. Myslím, že si je vědoma všech rizik. O kariéře už raději ani nemluvím.“ Iveta však jeho důvěru zklamala. Ve středu po poledni podepsala revers a kliniku urychleně opustila.

Antidepresiva, alkohol, záchvaty… Dnes je naprosto zřejmé, že příčinou Ivetiných psychických stavů není absence milence. Jasným důkazem toho je hrabě Domenico. Ten je z Ivety úplně vedle. A přestože ji chodí do nemocnice navštěvovat, drží jazyk za zuby. „To je Ivetino soukromí,“ odpovídá jen.

Pomeje: Když se nevyléčí, umře

„Iveta je skutečně duševně nemocná. Je to diagnóza, na kterou, když se nebude léčit, jednou umře,“ potvrzuje Ivetin exmanžel Jiří Pomeje. A stejného názoru je i manažer Dušák. „Tohle je opravdu nemoc. Nikoli nějaké vrtochy,“ říká Dušák, který Ivetu svěřil do těch nejlepších rukou – psychiatra Pavla Doubka, který držel při životě i maniodepresivního Petra Muka.

„Já myslím, že tohle je to nejlepší, co se mohlo stát. Jediná Ivetina záchrana. Jen jsem přesvědčen, že se muselo stát opravdu něco hrozného, jinak by Ivetu k dobrovolné hospitalizaci nikdo nedokopal, to vím zcela jistě,“ zdůraznil Pomeje, který nemá pochyb, že se Iveta pokusila o sebevraždu.

Štaidl: Nebudu se vyjadřovat!

„Já vám k tomu opravdu nic neřeknu. Pozvu vás rád na oběd, ale k tématu nehovořím,“ řekl Blesku včera Arturův otec a bývalý hudební boss Ladislav Štaidl. Jeho právní zástupce JUDr. Josef Lžičař už byl sdílnější. „Láďa nemůže dělat nic. Iveta šla na léčbu dobrovolně, kdykoli bude chtít, vrátí se domů.

A pokud je o Artura dočasně postaráno kamarádkou, je to v pořádku. Navíc je na Arturovi, jestli chce být doma anebo po dobu hospitalizace se přemístit k tátovi. Současná situace se právní cestou zatím řešit nedá. Jiné by bylo, kdyby Ivetu hospitalizovali bez jejího souhlasu a s protesty,“ řekl JUDr. Lžičař.

Fotogalerie
15 fotografií