Píseň s názvem "Heja heja" složil pro Ivetu Jarek Šimek. Dílo, které se nese v popovém duchu, by mělo odrážet současné zpěvaččino citové rozpoložení. Bartošová se po životním direktu (nevydařené manželství?) zvedá ze země a stává se z ní žena "buldozer". Iveta zpívá, že má "zas chuť se smát" a dodává "fakt nejsem šílená". Co si o díle myslí Ondřej Hejma, Michal David a Karel Vágner?

Ondřej Hejma: Píseň pro sociální demokracii?

„Mám pocit, že máme co do činění s předvolebním hitem nové sociální demokracie. Teď když má Michal David zákaz, přichází v souladu s posledními politickými trendy blondýna a zpívá o tom jak jí nakopal osud, jak poznala zuby žraloků a jak se nakonec stala buldozerem. Je to takové hezky švédské, trochu Roxette, trochu prvomájový průvod, to by se mohlo v Lidovém domě líbit. Že by tím osudovým mužem v životě Ivety Bartošové byl nakonec Vláďa Špidla?

Michal David: Je to za zenitem...

„No co se textu týká, tak je to jakési vyjádření Ivety ke své momentální náladě a stavu, ve kterém se teď nejspíš nachází, ale nevím, jak to přijmou její fanoušci. Co se písně týče, tak jsem asi před měsícem Ivetě posílal, kudy se má ubírat. Dnešní hudební trand taneční muziky je zas o kus dál a hlavně úplně jinde než u této písně. Jak aranžmá tak i hudební potenciál toho, co jsem si teď pustil a vyposlechl, je poněkud za zenitem. Před deseti lety by to mohl být možná i hit, ale dnes mladí poslouchají úplně něco jiného," vidí Bartošové snahu kriticky věc jasně David.

Karel Vágner: Když nemá zpěvačka rok píseň, je to úsměvné...

Na Ivetu jsme se zeptali také skladatele Karla Vágnera: „K Ivěte se nechci vyjadřovat. Ale přijde mi úsměvné, že v dnešní době se píše o zpěvačkách, které třeba nemají za poslední rok ani jednu písničku a řeší se nikoliv jejich tvorba, ale to, jaké mají tetování, kde se opily a nebo zda jim vypadlo prso…“

Iveta Bartošová
Autor: archiv Ivety Bartošové

Text písně "Heja heja"

Teď svírám štěstí v dlaních svých

Sílu zas mám, vrátil se smích

Zažila jsem slávu i pád na zem

I zuby žraloků

Pokaždý však našla jsem sílu vstát

Zbavit se nároků

Otřásla se zem

A z křehký holky musel být buldozer

Se svým Andělem kráčela jsem ve větru dál

Refrén Heja heja, heja heja, heja heja

Mám chuť se zas bláznivě smát

Heja heja, heja heja, heja heja

Já toužím se zas k oblakům hnát

Tlustou čáru dala jsem za trápením

Fakt nejsem šílená

Nakopal mi osud, zná to každej sám

Se lží jsem smířená

Otřásla se zem

Já nestydím se za lidské slabosti

Otřásla se zem

Vytryskl gejzír ubitých snů – a chce se mi řvát

Refrén Mám, mám, mám, mám – mám chuť zas žít

Ou jeje

Mám, mám, mám, mám – mám chuť zas snít

(Hudba/text: Jarek Šimek)