Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

50 nejlépe oblečených celebrit 2014! Františka vybrala nejlepší outfity roku

/
  • Konec roku vždy vybízí k ohlédnutí za uplynulými měsíci, Módní policie není výjimkou. Přinášíme padesátku na jedničku hodnocených, něčím zajímavých, pro vás čtenáře jistými prvky inspirativních outfitů.
    24. listopadu 2014 ● 05:00

    Konec roku vždy vybízí k ohlédnutí za uplynulými měsíci, Módní policie není výjimkou. Přinášíme padesátku na jedničku hodnocených, něčím zajímavých, pro vás čtenáře jistými prvky inspirativních outfitů.

    Vybrané kreace více či méně známých, více či méně prestižních či mediálně populárních osob jsou z řadových párty i společensky významných akcí, gala podniků. Zrcadlí svět rudých koberců i nenucený civil a sestavit je do klasického žebříčku hitparády od jedničky do padesátky nebylo snadné. Proto podotýkám, že pro mě je první desítka, možná i patnáctka outfitů v podstatě srovnatelná. S ohledem na to, že se jedná o rozličné události, tudíž i jiné, příležitostí určené stylingy. Ostatně i tento moment sehrál v těžkém řazení svou úlohu.

  • 1.

    Andrea Verešová

     

    Andrea Verešová
    Autor: archiv Blesku

     

    Luxusní tyl na živůtku je srovnatelný s pavučinou a totéž platí pro látku zdobenou ornamentální výšivkou. Linie vykresluje siluetu a boj s ožehavými partiemi je v transparentu dobře zvládnutý. Odhalené nohy se sice mohou jevit jako zbytečný tlak na pilu sex-appealu, ale tohle byla róba na Moët párty, kde bylo glamour gala ve stylu Hollywoodu vítané.

     

  • 2.

    Aňa Geislerová

     

    Aňa Geislerová
    Autor: archiv Blesku

    Ctěná stálice českého filmového plátna má status tuzemské módní ikony, který si na společenských akcích vždy ohlídá. Stalo se tak i v případě jemně přiléhavé toalety vyšperkované jedinečnou, v kontrastu pompézně vyšívanou vestičkou. Prvek průstřihu odhalujícího tělo a brož vetknutá do ornamentu svědčí o hereččině smyslu pro detail.

     

  • 3.

    Simona Krainová

    Simona Krainová
    Autor: archiv Blesku

     

    Za léta v branži se naučila ctít čistotu stylu. Stejně tak fakt, že velkého efektu lze docílit cestou minimalismu. Kombinace pouzdrové sukně v délce midi a koženého odvážně vystřiženého topu za účasti zajímavých střevíčků, v jejichž otevřené špičce barevné nehty neatakují, budiž důkazem. Včetně barevnosti i akcentu šperku soustředěného na ucho.

     

  • 4.

    Táňa Kuchařová

    Taťána Kuchařová
    Autor: archiv Blesku

     

    Miss World se za roky strávené v Americe mnohému naučila a její rozhodnutí stát se tváří oděvních kreací Ivany Mentlové bylo oboustranně přínosné. Mentlová dodala Kuchařové styl a ona jí napomohla k věhlasu. Z dílny uznávané oděvní výtvarnice je i šedavá, v linii střízlivá toaleta snoubící luxusní látku s exotickou hadinou, jejíž aristokratickou erotičnost ženskost Kuchařové ještě umocní.

     

  • 5.

    Pavlína Němcová

    Pavlína Němcová
    Autor: archiv Blesku

     

     

    Ukázka působivé úspornosti, hry matu s leskem a jemného transparentu s hutnou, do bohatého zvonu plihnoucí tkaninou. Asymetrická, v zadním dílu prodloužená délka šatů dává vyznít koženým kalhotám. Večerní kabelka a subtilní střevíčky na jehle dodají celku glamour pel, jenž účes a volba šperků dotáhnou. I Pavlína dokáže zkušenosti získané kariérou v zahraničním modelingu skvěle zúročit.

     

  • 6.

    Jana Zielinski a Jiří Macek

    Jana Zielinski a Jiří Macek
    Autor: archiv Blesku

     

     

    Zakladatelé, kurátorské duše prestižní přehlídky Designblok, jsou šedými, ve společenských rubrikách nijak frekventovanými eminencemi, jež na obecný vkus Čechů nerezignovaly. Její řasená, rafinovanými prvky a také náhrdelníkem oživená róba je navýsost elegantní inspirací pro každý věk. Jeho outfit s brutálním výkřikem bílých tenisek provokací, jak kreativní gala alternativně dát.

     

  • 7.

    Jitka Nováčková

    Jitka Nováčková
    Autor: archiv Blesku

     

     

    Česká Miss 2011, jež svůj titul poněkud promarnila, měla dost dlouho pověst té, která to s módou krutě neumí. Naštěstí změna k lepšímu nastala a ona se ve filmových Varech na Moët párty předvedla jako hvězda. Do vlečky přecházející saténová róba na špagetová ramínka dokáže oslovit aranžmá v krajích neobroubené látky. Kabelka ladí a dobrý účes vzpomínku na zlatou éru Hollywoodu ještě umocní.

     

  • 8.

    Petra Němcová

    Petra Němcová
    Autor: archiv Blesku

     

     

    Hvězdou přehlídkových mol ve svých pětatřiceti letech už není, ale vyhledávanou reklamní tváří ikonických značek stále je. Modely, jež během pražského svátku módy Unique Fashion Week vystřídala, prezentovaly různé styly Olympu módy včetně této kreace zn. Prada. Grafický potisk jednoduše a tradičně střižených šatů perfektně ladí s barevností neméně nadčasových doplňků a je výzvou, již datum narození neomezuje.

     

  • 9.

    Eva Klímová

    Eva Klímková
    Autor: archiv Blesku

     

     

    Svým typem připomíná supermodelku Kate Moss, a když loni zvítězila ve světovém finále Elite Model Look, bylo jí šestnáct let. Tento úspěch korunoval kontrakt ve výši sto padesát tisíc eur a již po roce je zřejmé, jak rychle a zdatně umí vysoké patro modelingu se vkusem děvčátek pracovat. Vlněné, reliéfní výšivkou v průstřihu zdobené, s kontrastem barev a symetrií pracující šaty rozhodně k VIP zóně módy náleží.

     

  • 10.

    Jitka Schneiderová

    Jitka Schneiderová
    Autor: archiv Blesku

     

    Reprezentativní společenské akce nepodceňuje. Modely, které na nich značkovým butikům, českým módním návrhářům vynáší, jejímu typu většinou konvenují. Platí to i pro mechové, pod prsy pásem (takzvaným žabičkováním) ozdobené šaty ozvláštněné doteky šedého materiálu, jenž se promítá na ramenou, živůtku, v pase. Široká, splývavě nabraná sukně dodává kreaci jakýsi vintage pel, doplňky jsou poměrně nenásilně zvolené.

     

  • 11.

    Daniela Peštová

    Daniela Peštová
    Autor: archiv Blesku

     

     

    Na párty chodí minimálně, ale na týdenním Designbloku se vždy promítne, neboť patří k zavedeným ikonám tohoto kreativního podniku. Outfit, v němž se objevila na tiskové konferenci, lze vnímat jako hru s nadčasovostí a pánským stylem, kořeněnou ženskými akcenty. Klobouk, nosné sako s perfektními rameny, robustně efektní polobotky. A také glamour kabelka a dívčí cop… Ano, bývalá supermodelka to umí.

     

  • 12.

    Jana Plodková a Filip Žilka

    Jana Plodková a Filip Žilka
    Autor: archiv Blesku

     

    Filmovou cenou Český lev obdařená herečka náleží k VIP reklamním věšákům modelů luxusních značek a přítel, optik Žilka, se v páru snaží držet módní krok. Jejich outfity byly sice na gala večer filmového Lva v Rudolfinu nepříhodné, ale jsou rozhodně zajímavé bez jakékoli námitky. To k NEJ kreacím patří, byť se u Plodkové jedná o zcela neosobitou reklamu kolekce Prada bez bonusu potřebné přirozenosti, chic jedinečnosti.

     

  • 13.

    Zuzana Stivínová

    Zuzana Stivínová
    Autor: archiv Blesku

     

    Asymetrická linka zřaseného, do špagetového ramínka přecházejícího živůtku, působivá na zem padající sukně, akcent koženého pásku a moderní náramek svědčí o vkusu. Rudá rtěnka a účes hodný divy dramatičnost celku nenásilně dotahují. Minimalistická pompa, chce se říci na adresu modelu, který herečka oblékla na Hrad, v jehož Španělském sále proběhlo gala finále soutěže Elite Model Look. Róba sice byla černá jako většina jiných, ale přesto mezi ostatními nezapadla.

     

  • 14.

    Tereza Maxová

    Tereza Maxová
    Autor: archiv Blesku

     

     

    Charitě se věnující supermodelka osmdesátých let má osobitý, opulenci odmítající styl, jenž mísí ženskost s šarmantní nenuceností. Její šatník je dosti nadčasový a potvrzuje fakt, že do kvality a klasiky se vyplatí investovat, neboť v ataku sezonních tendencí vždy obstojí. Příkladem takových kousků je i transparentní volná blůza či velkoryse kolová sukně z kůže. Unikátní značkové psaníčko nevyjímaje.

     

  • 15.

    Dominika Kadlčková

    Dominika Kadlčková
    Autor: archiv Blesku

     

    Letos poměrně populární, na postavu náročný overal a na boky sahající sako v pánském stylu obléká řada žen a leckdy s rozpačitým výsledkem. Tato modelka si s nimi však poradila skvěle – zejména díky doplňkům, jež outfitu dodaly šmrnc. Otevřené pudrové lodičky, opasek s akcenty kovu, set jedinečného náhrdelníku a náušnic svědčí o citu pro věc, jenž opodstatňuje i značkovou tašku, která by v jiném stylingu vyzněla křiklavě.

     

  • 16.

    Petra Faltýnová

    Petra Faltýnová
    Autor: archiv Blesku

     


     

    Známá, ve společenských rubrikách díky pikantním avantýrám a poměru s moderátorem Marešem frekventovaná modelka leckdy tíhne k diskutabilně efektní sexy módě některých italských značek, jež na jejím výrazném typu hraničí s ordinérností. Zde ale oblékla na asymetrii a aranžmá decentně luxusního materiálu postavenou řízu, která dává vyznít dominantě přepychové večerní kabelce, s níž jiné doplňky nesoupeří.

     

  • 17.

    Jiří a Andrea Bartoškovi

    Jiří a Andrea Bartoškovi
    Autor: archiv Blesku

     


     

    Charismatický herec a jeho paní, archeoložka Andrea, si stylisty nenajímají. Jejich službami se nejistí a přesto s noblesou sobě vlastní na rudých kobercích i neformálních párty bodují. Klubové sako v doprovodu klasických kalhot a barevně sladěné košile s kravatou i stříbřité, v detailech nápadité mladistvé šaty s dobře zvolenými doplňky k příkladům nenucené, z klasiky vycházející elegance rozhodně náleží.

     

  • 18.

    Aneta Vignerová

    Aneta Vignerová
    Autor: archiv Blesku

     

     

    Bílé, ke krku uzavřené a do áčkové linie rozšířené minišaty s krátkými rukávky se na opálené pleti hezky vyjímají. Subtilní střevíčky s nohou decentně splývají, rudý výkřik psaníčka celek oživuje, dotek bižuterie v podobě prstenů se na ruce umí prosadit. Pár sezon zavedený styling sice ničím novým neoslovuje, ale tento je stylově čistý, ve své jednoduchosti velmi efektní.

     

  • 19.

    Liběna Rochová a Lukáš Loskot

    Liběna Rochová a Lukáš Loskot
    Autor: archiv Blesku

     

    Ve své tvorbě ojedinělá, podbízivou zdobnost odmítající návrhářka a také ctěná profesorka VŠUP je symbolem českého minimalismu, což šperku prostý, na luxusní látce a konstrukci střihu postavený overal dokazuje. Kreativní ředitel Prague Fashion Weekendu je zase nositelem extravagance jištěné kreativitou, koncepcí stylu a kvalitou. Většině lidí je asi takové podání dosti cizí, nestravitelné, ale do první ligy odívání na kosmopolitním hřišti módy patří.

     

  • 20.

    Veronika Fašinová a Lukáš Hejlík

    Veronika Fašinová a Lukáš Hejlík
    Autor: archiv Blesku

     

    Známý seriálový herec má módu evidentně rád a ve vztahu s modelkou Veronikou se jeho vkus dost vytříbil. Formální oblek s košilí vyšperkovanou zlatou linkou plus dřevěným, pro mě značně diskutabilním motýlkem představuje extravaganci, kterou unese. A ona v kalhotové kreaci, kde klasickou košili supluje sofistikovaný top se stojákem, představuje vzor nevtíravé elegance, v níž i kontrast smetanových lodiček obstojí.

     

  • 21.

    Klára Issová

    Klára Issová
    Autor: archiv Blesku

     

    Média i veřejnost ji převážně vnímají jako křehkou posmutnělou vílu, tak trochu od reality odtrženou mladou ženu, která, když na to přijde, umí oblečením svůj půvab umocnit. Umocnila jej i společenským modelem, v němž široké nohavice suplují sukni a strohost kreace vyvažuje tělo efektně obnažující, pápěřím krajky doprovozený dekolt na zádech. Volba řetízku se závěsem se mi subjektivně jeví sporná, ale o působivosti celku nijak nerozhoduje.

     

  • 22.

    Veronika Arichteva

    Veronika Arichteva
    Autor: archiv Blesku

    Tato mladá dáma leckdy v dress code ujede a jindy úspornou elegancí osloví. Hvězda seriálu První republika se každopádně nechala slyšet, že si na přílišnou zdobnost nepotrpí a prý k tomu dospěla vývojem. Elegantně jednoduchá, v pase podkasaná a šňůrkou sdrhnutá říza s lemem sámků kolem průramků a zdobným akcentem linky průkrčníku suplující šperk na slavnostním večeru předávání cen TýTý se ctí obstála.

     

  • 23.

    Beata Rajská

    Beáta Rajská
    Autor: archiv Blesku

     

    Sympatická, v projevu noblesní návrhářka Beata k vizionářům módy nepatří, ale těmi není ani drtivá většina tuzemských oděvních tvůrců. Ale jistě náleží k zavedeným stálicím české módní scény a s jejími kreacemi se lady se správnou kreditkou ztotožní. Také platí, že se více orientuje na jedinečné materiály, architektonické konstrukce střihu – otiskem na této pouti je i variace na malé společenské šaty koketující s odžitou érou padesátých let dvacátého století.

     

  • 24.

    Lucie Křížková Váchová

    Lucie Křížková Váchová
    Autor: archiv Blesku

     

    V modelingu díru do světa neudělala, titul Miss ČR 2003 stejně jako většina jiných, korunkou královny krásy dekorovaných Češek, příliš nezúročila. Ikonou módy není, ale tímto stylingem se jí prchavě stala. Šedý, černě žíhaný plášť, hladký antracitový top, barevně vyladěné jemně potištěné kalhoty včetně klasických střevíčků a stříbřitého akcentu psaníčka zosobňují eleganci hodnou aristokratky.

     

  • 25.

    Olga Menzelová

    Olga Menzelová
    Autor: archiv Blesku

     

    Úspěšná produkční se statusem manželky slavného režiséra raději sází na gusto stylisty. Ten jí na entrée mezinárodního karlovarského filmového festivalu vybral společenský overal od Elie Saab, jehož kreace obléká hvězdný Hollywood. Pro české, velké róby adorující gusto to byla alternativa na hraně, ale spojení hutného žoržetu se subtilní, na rukávech a v hlubokém dekoltu zad se objevující krajkou, je patřičně efektní. Včetně svítivého doteku oranžového psaníčka.

     

  • 26.

    Iva Kubelková

    Iva Kubelková
    Autor: archiv Blesku

     


     

    Seriálová herečka a moderátorka bulvární relace Top Star má raději toalety přiléhající na její ultra štíhlou, přírodními ňadry vyšperkovanou postavu. Zde ji ale stylista přesvědčil, aby oblékla róbu z mačkaného, dramaticky aranžovaného taftu, jež byla i přes krinolínovou sukni nad kotníky k romanticky zdobným kreacím vzdálená. Model zn. Bottega Veneta působil opulentně a zároveň dráždil alternativou mající k cukrovému gala daleko.

     

  • 27.

    Chantal Poullain

    Chantal Poullain
    Autor: archiv Blesku

     

     

    Rovné, drobně vzorované, perličkami doprovozené šaty provokují vzpomínky na dvacátá, třicátá léta první republiky. Vyladit je s jinými svršky, doplňky není jednoduché. Paní Chantal zvolila cestu riskantní strategie sloučit neslučitelné. Za účasti nesdělitelného citu pro věc se jí to povedlo, i když se o následováníhodný outfit nejedná, neboť kdejaká jiná žena by v něm totálně pohořela. Tady jde o šarm, o sílu trendům nepodléhající osobitosti.

     

  • 28.

    Michal a Michaela Horáčkovi

    Michal a Michaela Horáčkovi
    Autor: archiv Blesku

     

    28. Michal a Michaela Horáčkovi

     

    Tématem společenského dress code večera, na nějž manželé vyrazili, byla éra Velkého Gatsbyho. Té se naštěstí kostýmní výtvarnice a scénografka otrocky nedržela a vtipně ji připomněla retro brýlemi. Celek je působivý, jen metalový materiál se v pase nehezky láme a na noblese nepřidá. Slavný textař je příkladně oblečeným doprovodem, jen motýlek by mohl být v první lize džentlmena vázací.

     

  • 29.

    Iveta Vítová

    Iveta Vítová
    Autor: archiv Blesku

     

    Proslula coby Česká Miss, uchytila se jako TV moderátorka. Její šatník tíhne k zažitým uniformním trendům a kultivovanost i osobitost postrádá. Nicméně tímto stylingem Iveta mile překvapila. Mladé lady hodné, koketními puntíky poseté šaty vyznívají svěže a nadčasově. Dobře zvolené doplňky pocit jen umocňují stejně jako ofinka, která výrazu dává dívčí pel. Ano, je to hezké, milé, francouzsky chic.

     

  • 30.

    Renata Langmannová

    Renáta Langmanová
    Autor: archiv Blesku

     

    Patří k množině žen, jež nepřitahují živočišnou smyslností, ale přirozeně chladnou noblesou, již úsporné, zdobnosti prosté outfity podtrhnou. Takovým je i zažité, svým způsobem uniformní, ale ve své sofistikovanosti přitažlivé spojení úzkých, tělo obepínajících kalhot, volné, přes ně oblečené blůzy, lehkého převlečníku s nenuceně ohrnutými rukávy plus subtilních lodiček v kontrastu black & white.

     

  • 31.

    Celeste Buckingham

    Celeste Buckingham
    Autor: archiv Blesku

     

    Je mladá, úspěšná, na rozdíl od většiny českých či slovenských zpěváků značně kosmopolitní. Má civilní projev i způsob oblékání, jemuž nenucená hravost a správný instinkt nechybí. V pase sdrhnutá, kvítky posetá kombinéza má správnou délku nohavic nad kotníky, vyvážené proporce. Střevíce na vysokém podpatku stylově ladí a spolu s plejádou bižuterie s náhrdelníkem v čele atraktivnost outfitu notně zvyšují.

     

  • 32.

    Adam Mišík

    Adam Mišík
    Autor: archiv Blesku

     

    Sedmnáctiletý herec, v anketě Český slavík objev roku 2013, jenž se rozhodl vydat na sólovou muzikantskou dráhu a nedávno vydal své CD, dobře ví, že zjev, móda, image jsou v žánru hudby, kterou dělá, podstatné. Snaha o osobitost je u něj zřejmá a kombinace úzkých, do kotníkových bot zasunutých džínů, dlouhého trika a krátkého sáčka s kapesníčkem včetně klobouku je zajímavá a s uniformitou si nezadá.

     

  • 33.

    Jana Švandová a Pavel Satorie

    Jana Švandová a Pavel Satorie
    Autor: archiv Blesku

     

    K volbě této retro kreace herečku přiměla epocha Velkého Gatsbyho, které byla společenská sešlost zasvěcena. Nicméně sivá, ke krku uzavřená kreace s dlouhými rukávy, jež staví na nosnosti krásně padnoucí látky a důmyslné práci s ní, by skvěle uspěla i na jiném, zadáním neomezeném společenském večeru. Na adresu manžela nutno dodat, že bílý oblek je vždy ošemetný, zejména pokud monolit umocňuje stejně barevná košile. Ale on s pomocí šedých střevíců riziko poměrně ustál.

     

  • 34.

    Kateřina Herčíková

    Kateřina Herčíková
    Autor: archiv Blesku

     

    Je svá a hravá, což se leckdy projevuje i v outfitech. Mediální nálepku inspirativní ikony nemá, ale i bez stylistů jsou její kreace nad standardem jiných hereček. Pudrově růžové, páskem podhrnuté a velkoryse volné košilové šaty mají půvab ležérní rozevlátosti. Jsou příjemným kontrastem k sexy upnutým modelům. Šedé psaníčko a hořčičné kozačky nastavenému stylu konvenují a jejich akcenty svědčí o smyslu pro barevnost.

     

  • 35.

    Monika Babišová

    Monika Babišová
    Autor: archiv Blesku

     Žena prvního místopředsedy vlády patří k sošným smyslným blondýnám, jež musí s efektními svršky a doplňky nakládat opatrně, jinak hrozí pachuť ordinérnosti. Zde ale riziko zvládla: Temný monolit úzkých kožených kalhot a hladkého topu je nevtíravým základem pro slupku dlouhé, převlečník suplující vlněné vesty bez rukávů od Diora, jejíž žlutý neon je s černou v dramatickém kontrastu. Boty mají působivost artefaktu a jejich barevnost celek zajímavě dotáhne.

     

  • 36.

    Václav Dejčmar a Jana Knauerová

    Václav Dejčmar a Jana Knauerová
    Autor: archiv Blesku

     

    Druhý největší akcionář firmy RSJ s ročním obratem až čtyři biliony korun, muž milující košile od Vivienne Westwood, se dress code Creative Black Tie zhostil sakem hodným excentrika, zasluhujícím pozornost. Na vlně tichého, pro mnohé zřejmě nezáživného až asexuálního luxusu surfuje i v Americe žádaná modelka, která si vystačila s elegantně subtilními střevíčky a neotřelým akcentem šperku na kabelce.

     

  • 37.

    Hana Heřmánková

    Hana Heřmánková
    Autor: archiv Blesku

     

    Manželka ctěného herce a principála pražského Divadla Bez zábradlí, kdysi populární TV hlasatelka náleží k ženám, jimž je lady elegance vlastní. Ona ji navíc zajímavě koření jistým dívčím pelem, jenž se ani věkem neztrácí. Její šatník trendům módy nepodléhá a modré, korálkovou výšivkou zdobené koktejlky jsou včetně vyladěných lodiček příkladem nevtíravé glamour klasiky, která ve společenské garderobě vydrží.

     

  • 38.

    Bořek Slezáček

    Bořek Slézáček
    Autor: archiv Blesku

     

    Vysokoškolsky vystudovaný ekonom, nyní moderátor a aktér českých muzikálů patří k množině chlapíků, jimž elementární vkus a vrozené charisma nechybí. Na nahé tělo oblečený jemný pulovr, separátní, maximálně univerzální kalhoty z lehké střižní vlny plus příkladné salonní polobotky sice nejsou posledním výkřikem trendů, ale představují ctěnou, tendencím sezony nepodléhající eleganci, jejíž stopa by v šatníku žádného muže chybět neměla.

     

  • 39.

    Bára Basiková a Petr Polák

    Bára Basiková a Petr Polák
    Autor: archiv Blesku

     

    Na české scéně respektovaná zpěvačka je žena, u níž charisma jednoznačně vítězí nad líbivým, leč poněkud hluchým zjevem, jenž dominuje u řady žen. Módu v podstatě dobře cítí, i když občas, zejména v gala, ujede. Ale zde ukázala, jak může nenucený, trendům nepodléhající dress code Tres Chic vypadat. Klasická košile, sako, kožené kalhoty… Kaskáda perel, řetězů, dobrá vizáž. Manžel s ní ležérně elegantním, šperky korunovaným outfitem ladí, což je také plus.

     

  • 40.

    Lejla Abbasová

    Lejla Abbasová
    Autor: archiv Blesku

     

    Zkusila být tanečnicí, modelkou, moderátorkou, tiskovou mluvčí a nyní je především vnímána jako žena legendárního hudebníka, exministra Kocába. Jednoduché, v pase podhrnuté pouzdro šatů je dobrou verzí elegantního, striktní formalitou nesvázaného oděvu. Linka metalových, s punkem koketujících peciček lacině nevyznívá, sandálky ladí a pajetkami posetou kabelku lze stylisticky odmítnout, anebo ji brát jako zajímavě drzý detail outfitu. 

     

  • 41.

    Michaela Ochotská

    Michaela Ochotská
    Autor: archiv Blesku

     

     

    Bývalá tvář zpravodajství TV Nova, jež s hvězdou tenisových kurtů Lukášem Rosolem čeká děťátko, náleží k ženám hodným úhledného světa Stepfordských paniček a podle toho se odvíjí i její, přirozený šarm leckdy postrádající vkus. Papachou korunovaný kabát v kombinaci vlněného sukna, kožešiny a kůže spolu s kalhotami ve vysokých válenkách a velkou koženou brašnou přes rameno ale přirozenost stylingu nepostrádá a umí oslovit.

     

  • 42.

    Kristýna Janáčková

    Kristýna Janáčková
    Autor: archiv Blesku

     

    Z Cest domů a jiných seriálů známá bruneta má prý módu ráda, ale občas s ní bojuje. Stylistické zdatnosti své švagrové Ani Geislerové nedosahuje. Tímto outfitem však mile překvapila. Pudrově lososový, se střevíčky vyladěný plášť s hodinkovými rukávy je zajímavý a neméně zajímavé je i jeho barevné spojení s rudými krajkovými koktejlkami.

     

  • 43.

    Leona Machálková

    Leona Machálková
    Autor: archiv Blesku

     

     

    Zajímavě řešený zavinovací plášť z vlněného sukna, spodní slupka na krk sahajícímu, šperkem osvěženého oděvu. Laková kabelka se smetanovým ouškem, jež outfit jemně osvěží. Lakové lodičky, jemné černé silonky… Zpěvačka sice ikonou vytříbeného vkusu není, ale tímto smutečním outfitem hvězdně zabodovala a dala všem ignorantům ze světa showbyznysu na vědomí, že nejen gala večery, rudé koberce, ale i pohřby si noblesu, pietu pečetící eleganci, nutně zaslouží.

     

  • 44.

    Hana Zagorová

    Hana Zagorová
    Autor: archiv Blesku

     

    Nosný materiál charakteru taftu. Plus hedvábný satén, doteky korálkové výšivky ve výstřihu a na sukni. Aristokratky hodný límec, vysoké manžety, úderný kontrast barevnosti black & white. Sošná silueta, se vkusem zvládnutá opulence mimořádných večerů. Zvolit velkou róbu pro dámu šedesát plus není vůbec jednoduché, ale zde se volba podařila, všechny efektní prvky jsou v podstatě sladěné.

     

  • 45.

    Ivana Chýlková

    Ivana Chýlková
    Autor: archiv Blesku

     

    K otrokům trendů nepatří, glamour zdobnost jí je cizí stejně jako extravagance. Reklamním věšákem luxusních značek není, ikonou módy rovněž ne, ale má charisma a jistý švih jí nechybí. O to více se s ní může ztotožnit řada žen. V případě smetanového převlečníku se spadlými hodinkovými rukávy plus hladkých šatů z podšívkovaného transparentu rozhodně. Včetně nevtíravé barevnosti a volby elegantních bot i kabelky.

     

  • 46.

    Jitka Čvančarová

    Jitka Čvančarová
    Autor: archiv Blesku

     

    Žensky kypré tělo se vždycky obléká hůře než štíhlá figura. Tohle je však cesta, jak se s možným problémem vypořádat. Ověřený efekt black & white, noblesně jednoduchý střih pouzdrových šatů i lehkého převlečníku, decentní pásek a uzavřené pantofle na platformě jsou receptem, jak na to jít. Apel nadčasovosti nechybí. Dominantní minimalistický šperk by sice nebyl marný, ale i tak je to dobrá hra.

     

  • 47.

    Jiří Korn

    Jiří Korn
    Autor: archiv Blesku

     

    Je precizně profesionální a ke kreativním doyenům tuzemského showbyznysu dozajista náleží. Má pověst výstředníka, která se léty notně ředí, a když na to přijde, tak si učebnicovou elegancí britského džentlmena rozhodně nezadá. Ležérně elegantní kalhoty by zabodovaly i jako doprovod separátního saka. Zde jsou v kombinaci se značkovou golfovou bundou ve společnosti luxusních bot. A řetízek na krku? Ten stylově souzní s karabinou u pasu.

     

  • 48.

    Soňa Červená

    Soňa Červená
    Autor: archiv Blesku

     

    Je vysoká, štíhlá, v projevu spontánní a kultivovaná zároveň. Je jí devětaosmdesát let a ještě před třemi roky si troufla v Národním divadle nastudovat hlavní roli v Čapkově Věci Makropulos. Dostalo se jí ovací a ovace si zaslouží i esprit, s jakým se obléká. Umí outfit umocnit šperkem a dokáže nosit modely, na nichž by i mnohem mladší ženy pohořely. Příkladem je kreace umocněná pajetkami posetým baretem.

     

  • 49.

    Dana Batulková

    Dana Batulková
    Autor: archiv Blesku

     

     

    Bohémská rozevlátost je hereččinu šatníku dost vlastní, lady klasika naopak cizí, koketní zdobnost jí nesedí. Na poli večerních rób občas tápe, sezonní tendence módy se jí příliš nedotýkají. Volba princes sáčka v pánském stylu, černý monolit osvěžující košile, cigaretové kalhoty plus dobré boty jsou však sázkou na jistotu konvenující řadě žen. Tato karta každopádně dodá nenucenosti potřebnou kultivovanost.

     

  • 50.

    Regina Rázlová

    Regina Rázlová
    Autor: archiv Blesku

     

     

    Jiná sedmašedesátiletá žena, která čelí roztroušené skleróze a jiným atakům osudu, by to dávno zabalila. Ona ne. Naopak se znovu vrací na scénu a připomíná se jako šarmantní herečka vládnoucí vkusem, citem pro věc. A je inspirací pro jiné, neboť platí, že přiléhavé nohavice ke kotníkům jsou v dobrém kontrastu s hladkou, nedostatky figury kamuflující halenou. A otevřené lodičky na jehle nohy zeštíhlí, outfit elegantně odlehčí.

     

  • 51.

    Františka: Jak jsem hodnotila

    Hodnotili jsme pouze jednotlivé kreace. Proto podle mne jedna z nejlépe oblékaných žen Česka, bývalá supermodelka Daniela Peštová, figuruje na jedenáctém místě a to samé se týká její neméně slavné kolegyně, v zahraničí pobývající Terezy Maxové, potažmo stylistou ošetřovaného playboye czech made, moderátora Leoše Mareše.

    A to je také vysvětlení, proč se do padesátky NEJ outfitů Módní policie Blesku naopak dostaly parádnice, jež se vkusem mnohdy bojují, anebo patří k těžkému, ničím oslovujícímu průměru. Ale tentokrát to, jak se říká, daly na jedničku. Bez ohledu na to, zda šlo o jejich volbu, vlastní kreativitu či práci najatých stylistů.

    Klára Issová
    Autor: archiv Blesku

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 25

ameiva: Jako jo, Němcová vypadá vyžile, ale vemte si přes 1,80 a k tomu plus mínus padesát kilo... Oblíkaná chodí skvostně. Tedy klobouk dolů. Možná využívá služeb kosmetických salónů, ale zatím to vypadá, že stárne s jistou grácií a nepřepaluje to.

(26. 11. 2014 01:17)

ameiva: Ano jistě, outfity jsou v cajku. Ale co ty od botoxu přefouklý ksichty? Teda naprosto přírodní ( Kuchařová (v tak mladým věku využívat plastickou chirurgii je chorobné!), vysychající Verešová (no comment sk ***) a už téměř jako Ivanka Trumpuvá vypadající Krainová zřejmě chodí přefouknout gesicht do nejbližší benzínky.

(26. 11. 2014 01:14)

tarka: co to má Verešová na té levé paži? Jako když jí tam vyřízli kus masa...Petra Němcová ve svých pětatřiceti a s vrásčitou kůží nad koleny vypadá na dobře udržovanou osmačtyřicátnici...Francko, a že se tam nedostala i vyžilá a kostnatá Šmuclerová, to půjdeš nejspíš na kobereček To je teď móda, nebrat si do společnosti punčochy a vypadá to dost tristně?

(24. 11. 2014 19:14)

freedom: to nejlepsi z youtube! https://www.youtube.com/embed/hUj65M4T1cg

(24. 11. 2014 16:37)

havran2: FRANCKO,UŽ JSI OTRAVNÁ!!!

(24. 11. 2014 16:02)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy