Napadlo by vás před pár lety, že jedni z hlavních hrdinů oblíbených seriálů budou patologové?

KRIMINÁLKA ANDĚL

Postava: Karel Benkovský

Ladislav Frej
Autor: TV Nova

Studovat medicínu začal kvůli rodičům, ale už na škole říkal, že půjde jedině k mrtvolám, aby nikomu nemohl ublížit. Žije sám, manželka zemřela na rakovinu a zbyl mu jen syn Tomáš.

Herec: Ladislav Frej (66)

Nezapomenutelný Karel Sova ml. z legendárního seriálu Nemocnice na kraji města. Téměř 40 let byl ženatý s herečkou Věrou Galatíkovou, která letos podlehla rakovině. Před ní své ´ano´ řekl již třikrát. Svého prvního syna Davida tak nikdy neviděl, i proto, že s ním bývalá žena emigrovala do Švýcarska. Dětem Kristýně a Láďovi už byl řádným otcem. Také se pod dohledem lékařů na psychiatrii léčil z maniodepresivní psychózy.

KRIMINÁLKA MIAMI

Postava: Dr. Alex Woods

Khandi Alexander
Autor: TV Nova

Koroner týmu a specialistka na DNA, která si často s mrtvolami i povídá a oslovuje je "miláčku" či "drahoušku".

Herečka: Khandi Alexander (50)

Jako choreografka spolupracovala s Whitney Houston a pomáhala jí v organizaci zahraničních turné. V roce 1990 nastoupila na léčení ze závislosti na drogách. Její herecká kariéra začala v polovině 80. let. Objevila se v muzikálech na Broadwayi nebo v Chicagu. Má velkou slabost pro módu, vyrostla v New Yorku, nyní žije v Los Angeles a měří jen 163 centimetrů.

KRIMINÁLKA N. Y.

Postava: Dr. Sheldon Hawkes

Hill Harper
Autor: TV Nova

Poté, co mu dva jeho pacienti zemřeli, se nejlépe cítí ve vykachlíčkovaném sále nasáklém smrtí jako patolog.

Herec: Hill Harper (42)

Hill byl v roce 2004 vyhlášen sexy mužem a má doktorát práv z Harvardu. Hrát začal už v 7 letech a objevil se i v seriálu Ženatý se závazky. Jeho otec Henry pracuje jako psychiatr a matka Marilyn je první afroamerickou anestezioložkou v USA. Měří 172 cm a váží 65 kg. Je členem Boston‘s Black Folk‘s Theater Company, uznávané divadelní skupiny.

KRIMINÁLKA LAS VEGAS

Postava: Dr. Albert Robbins

Robert David Hall
Autor: TV Nova

Vystudoval fyziologii na univerzitě, ale před dokončením atestace měl nehodu, při které přišel o nohy. Pracoval jako soudní lékař ve Virginii, ale po dvaceti letech se se ženou a třemi dětmi přestěhoval do Las Vegas.

Herec: Robert David Hall (60)

Ve třiceti měl vážnou dopravní nehodu. Jeho auto bylo zdemolováno náklaďákem, přišel o obě nohy a musí používat protézy. Měl štěstí, že neuhořel, z 65 % měl popálenou dolní část těla. Od herectví ho to neodradilo a byl jmenován členem komise herců s postižením. Je potřetí ženatý, má 2 syny a nikdy si neoholil svůj plnovous.