Jeden z prvních lesbických polibků, který sneslo filmové plátno, byl v režii úst německé divy, která ohromila Hollywood, Marlen Dietrich. Cenzurou prošel zřejmě jen díky tomu, že byl zdrojem komické situace.

Upjatá padesátá léta v Americe skvěle v jedné ze svých tří částí vystihuje oscarový film Hodiny. Konvence v něm, spíše však náhodou, na okamžik prolomí polibek dvou přítelkyň, které jsou si v tom momentu jako žena ženě naprosto nejblíže.




Horká hispánská krev a vášnivé tango spojilo v jeden taneční pár Salmu Hayek a Ashley Judd v životopisném filmu o malířce Fridě Kahlo. Posuďte sami, záměr provokovat je jednoznačný. A povedený!

 

Salma Hayek a Ashley Judd ve filmu Frida
Autor: Youtube.com




Kultem dneška lze nazvat seriál Sex ve městě. Jednotlivé epizody jsou vykresleny bez servítek, nenuceně a povolně svým touhám jednají také jednotlivé postavy. Pamatujete například na téměř nevinný polibek zpěvačky Alanis Morissette s Carrie? Tady je...



Která ze sudiček jí dala do vínku provokovat každým coulem, je nedopátratelné. Madonnin vášnivý polibek s její mladší kolegyní Britney Spears obletěl svět. Již méně se však ví, že během stejné show jako Britney políbila také Christinu Aguileru, v té tobě s tmavým přelivem.

Madonna a Christina Aguilera
Autor: Youtube.com

Jen před několika málo měsíci si Madonna další 'líbačku v přímém přenosu' střihla v Paříži, při francouzské koncertní zastávce turné k desce Hard Candy. S lahví šampaňského v ruce se vrhla na jednu ze svých back-vokalistek. A když v Paříži, tak jak jinak než po francouzsku!

Madonna líbá svou vokalistku
Autor: Youtube.com