"(Lékaři) všechno odstranili, takže rozhodně na rakovinu prsu nezemřu."

Mluvčí šestatřicetileté Applegateové, známé především jako přihlouplá Kelly Bunda z populárního seriálu Ženatý se závazky, oznámila hereččiny zdravotní potíže počátkem tohoto měsíce. Zároveň však uvedla, že se Christina plně řídí pokyny svých lékařů a lze očekávat, že se zcela uzdraví.

"Byla jsem šílená hrůzou," zavzpomínala Applegate na verdikt lékařů. "Třásla jsem se jako osika a pak jsem se najednou vzchopila a začala přemítat, co dál. Zeptala jsem se jich: Co teď?. Obrátím se na doktora, chirurga, onkologa? Co si počnu?"

Hned prý si dojednala s těmito odborníky schůzku a začala se poohlížet po někom, kdo by ji poučil o makrobiotickém způsobu života. Matka Applegate trpěla rakovinou prsu i děložního čípku, a herečka je od té doby známou stoupenkyní výzkumu zhoubného nádoru prsu.

Ačkoliv se Christina proslavila hlavně seriálem o smolaři Alu Bundovi ze seriálu Ženatý se závazky, cenu Emmy získala za hostující roli v dalším známém seriálu Přátelé, kde vystoupila jako sestra Jennifer Anistonové.

Nyní hraje hlavní roli v dalším sitcomu Samantha Who?, kde ztvárnila dívku, která poté, co ji srazilo auto, ztratila paměť. Za tuto roli byla nominována na ceny Emmy a Zlatý glóbus.

O Christinině nemoci čtěte také zde.