Upřený pohled do očí, na sobě jen červené rukavice a na rtech naléhavou prosbu. Kdo by Christině Applegate (35) odolal a nesplnil jí její vánoční přání?

Hvězda seriálu Ženatý se závazky pózuje v nové kampani organizace PETA, která bojuje proti zabíjení zvířat, úplně nahá! A žádá: "Vyškrtněte krutost z dopisů Ježíškovi a nepište si o kožešinové kabáty, límce a manžety (samozřejmě pokud nechcete umělé)." "Kupte radši napodobeninu," radí sexy blondýnka všem, kteří po ´chlupatém svrchníku´ touží. "Jsou levnější a od pravých k nerozeznání. Tak proč zbytečně utrácet a ještě se přitom podílet na zabíjení němých tváří."

Fotogalerie
3 fotografie

Sama oblékla kožich jen jednou v životě. Tehdy jí bylo šest a byl to malý zimníček. Když jí bylo patnáct, stala se vegetariánkou a začala se zajímat o to, odkud kožešiny pocházejí, a v jaký podmínkách jsou zvířata chována.

Když přišla nabídka stát se tváří nové reklamy, neváhala ani chvilku. Christina se tak připojila k celé řadě celebrit, které svou nahotou upozorňují na kruté zacházení se zvířaty. Kožichy odmítají nosit i zpěvačka Jamelia, hollywoodská star Kim Basinger nebo topmodelka Cindy Crawford. Herečky Alicia Silverstone a Pamela Anderson zase vyzývají k vegetariánství.