Operace by měla být provedena v pondělí večer nebo v úterý. Podle mluvčí Donny Lee je herec v dobrém duševním stavu, když s ním mluvila, měl Morgan dobrou náladu a už se těší, až bude v úplném pořádku. Jednasedmdesátiletý Freeman utrpěl při nehodě zlomeninu ruky, lokte a drobnější poranění ramene.

Nehoda se podle dálniční policie stala krátce před půlnocí v neděli několik kilometrů od Freemanova domu v Charlestone ve státě Mississippi. Auto sjelo z vozovky a několikrát se převrátilo. Freeman byl po nehodě při vědomí a mluvil se záchranáři, kteří museli herce i jeho spolujezdkyni Demaris Meyer z vozidla vysvobodit za použití hydraluckých kleští. Herce dopravilido nemocnice Regional Medical Center v Memphise do sousedního státu Tenessee vrtulník.

Mluvčí nemocnice Kathy Stringer označila stav zraněného za vážný. Život Freemana však není ohrožen. O stavu jeho spolujezdkyně nejsou k dispozici žádné informace. O jejích zraněních neví nic ani Donna Lee, která označila Freemana a Dermatos za přátele.

Přčinu nehody zatím policie vyšetřuje. Vyloučilo se, že by k havárii došlo pod vlivem alkoholo nebo drog. Pravděpodobnější je, že Freeman při řízení upadl do mikrospánku. Morgan Freeman se proslavil filmem Milion Dollar Baby, za který dostal Oscara.