Pětačtyřicetiletý herec, jenž zůstává na svobodě na kauci, tak může odjet pracovat do Británie a Thajska. Informoval o tom server BBC News.

Soud povolil Snipesovi pobyt v zahraničí navzdory protestu prokurátora, který se obával, že se herec do USA nevrátí. V Británii bude Snipes tři dny dotáčet snímek Gallowwalker a v Thajsku po osm týdnů točit film Chasing The Dragon.

Nezaplatil daně za 240 miliónů korun
Snipes byl odsouzen za vážné daňové úniky. V dubnovém rozsudku se uvádí, že herec si od roku 1999 vydělal více než 38 milionů dolarů, ale zaplatil z nich jen malé nebo žádné daně. Vyhnul se zaplacení daní z příjmu ve výši více než 15 milionů dolarů (asi 240 milionů Kč).

Jeho právníci toto tvrzení popírali a poukazovali na to, že podle posudků jejich odborníků zkrátil jejich mandant stát na daních pouze o 400.000 dolarů (asi 6,41 milionu Kč). V procesu omlouvali chování svého klienta tím, že měl nepoctivé finanční poradce a že se stal obětí stoupenců hnutí protestujících proti daním.

Hvězda akčních filmů se prý 'velmi snaží'
V den, kdy byl Snipes odsouzen, jeho právníci přinesli šek na pět milionů dolarů. Jako důvod pro kauci právníci uvedli, že Snipes se aktivně snaží dát do pořádku nesrovnalosti s daňovým úřadem.
Snipes se uplatnil zejména v akčních filmech. Objevil se mimo jiné ve snímcích Vycházející slunce, Přepadení ze vzduchu, Demolition Man, Zóna úniku nebo v sérii upírských hororů Blade, která se natáčela i v Praze.