Herec Michal Dočolomanský (66) kvůli chemoterapii sice přišel o vlasy, zhubl mnoho kil, ale boj s rakovinou plic rozhodně nevzdává. Dokonce ještě stíhá rozdávat podporu druhým.

Známý herec navštívil dětské kardiocentrum v bratislavských Kramárech, aby dodal malým nemocným sílu vzdorovat osudu. Dočolomanský ví, o čem mluví. Sám podstoupil náročnou operaci srdce v roce 2004, kdy mu lékaři nahradili poškozenou srdeční chlopeň umělou. V úterý se herec po dlouhých třech měsících objevil na veřejnosti. A mnozí ho na první pohled nepoznali.

Fotogalerie
1 fotografie

Z hlavy nesundal čepici, aby nebyla vidět hlava bez vlasů, které padly za oběť chemoterapii. Už po několika minutách v jeho přítomnosti bylo ale všem jasné, že herec nestojí o žádné soucitné pohledy. Možná jen o tichou podporu bez zbytečných otázek.

Krutý ortel oznámili lékaři Michalu Dočolomanskému na sklonku minulého roku a byl to pro něj šok. Odmítl ale propadnout zoufalství a už od ledna podstupuje chemoterapii. Vlasy jsou ty tam a ubylo mu i hodně kil. Ještě před pár měsíci bylo možné vídat herce s cigaretou v ruce. Ani strašná choroba ho nezbavila jeho zlozvyku. Dnes už ho s cigaretou asi už nikdo neuvidí.

Přesto, že se herec snažil v bratislavské nemocnici tvářit vesele, chvílemi jeho tvář skřivila bolest. Pokoušel se slovy dodat sílu ostatním, jen o svém zdravotním stavu z pověrčivosti mluvit nechtěl.