Lynchová v pátek 22. prosince kolem 17:45 místního času cestovala po 62. dálnici v okresu Hudspeth County ve státě Texas, když došlo k čelní srážce s jiným vozidlem. Informaci o úmrtí slavné zpěvačky pro časopis People potvrdil četař Eliot Torres. Řidič druhého vozidla, který do Lynchové narazil, když se pokoušel předjíždět, je aktuálně v nemocnici mimo ohrožení života. Vyšetřování nehody nadále pokračuje.

Zpěvačka založila slavnou countryovou kapelu Dixie Chicks spolu s kytaristkou Robin Lynn Macyovou (65) a sestrami Martie Maguireovou (54) a Emily Strayerovou (51) v roce 1989. Sama hrála na basu a zpívala. S kapelou se rozloučila po třech společných albech v roce 1993. Místo ní pak přibyla zpěvačka Natalie Mainesová (49) a skupina se přejmenovala na The Chicks. 

 

Kapela sdílela na sociálních sítích oficiální oznámení, v němž Lynchovou nazvala „jasným světlem“. „Jsme v šoku a zarmouceny zprávou o úmrtí Laury Lynchové, zakládající členky skupiny The Chicks. Nikdy nezapomeneme na chvíle, které jsme strávily společným muzicírováním, smíchem a cestováním. Laura byla jasným světlem... její nakažlivá energie a humor dodávaly jiskru počátkům naší kapely. Laura měla talent pro design, lásku ke všemu texaskému a zásadně se podílela na počátečním úspěchu kapely. Její nepopiratelný talent nám pomohl dostat se z pouličního vystupování na pódia po celém Texasu a na středozápadě. V této smutné chvíli myslíme na její rodinu a blízké. Emily, Martie a Natalie,“ zní prohlášení. 

Video
Video se připravuje ...

55 let od tragické nehody slavného českého orchestru v Mongolsku: Karel Vágner přežil smrt šesti kamarádů! Petr Macek

Fotogalerie
16 fotografií