Žaloba se týká jak samotné Duy, tak i dvou dalších lidí, kteří se měli na tvorbě písně Levitaging podílet. Před soud je ženou dva autoři diskotékové hitovky Wiggle and Giggle All Night (Wiggle) z roku 1979, kterou prý nový song vykrádá. Žalobu už schválil soud v New Yorku, Lipová zatím rozhodnutí soudu nekomentovala. 

Poškozenými mají být Lawrence Russell Brown a Sandy Linzer. Podle soudkyně Katherine Polkové Faillaové oba musí dostat možnost obhájit svá tvrzení. „Soud nemůže vyloučit, že žalobci naplní vysoké požadavky na prokázání nápadné podobnosti,“ uvedla soudkyně, a procesu tak dala zelenou.

Podle advokátů sedmadvacetileté zpěvačky je nepravděpodobné, že by umělkyně slyšela skladbu z pozdních 70. let, když skládala vlastní píseň Levitating.

Není to poprvé...

Pro popovou hvězdu Lipovou to přitom není poprvé, co se dostala do podobného maléru. V červnu soud v Los Angeles odmítl žalobu, podle které ta samá skladba okopírovala jinou píseň od floridské skupiny Artikal Sound System z roku 2017. Píseň Levitating se držela přes 70 týdnů ve výběru nejhranějších skladeb v USA. 

Video
Video se připravuje ...

Dua Lipa se umí hýbat. Instagram

Fotogalerie
135 fotografií